Döşemealtı çimento fabrikası ‘Bademağacı’nı zehirliyor

Döşemealtı çimento fabrikası ‘Bademağacı’nı zehirliyor
Yayınlama: 14.08.2024
A+
A-

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Burdur’un Bucak ilçesi Antalya il sınırına kurulu olan ve bölgede faaliyet gösteren çimento fabrikasının kontrolsüz bir şekilde toz salınımını gündeme taşıyarak basın açıklaması yaptı.

KANSER, KOAH GİBİ BİRÇOK HASTALIĞA SEBEP

Cavit ARI; “Burdur’un Bucak İlçesi Ürkütlü Beldesi sınırları içinde faaliyet gösteren Çimento Fabrikası’nın Kurulu Sahası’nın kontrolsüzce saldığı toz yüzünden; Antalya’mızın Döşemealtı İlçesi Bademağacı Mahallesinde tüm yaşamı yılladır tehdit etmektedir.

Bademağacı Mahallesi; İklimi, toprağı ve göller yöresinden esen rüzgârlarıyla dünyaca ünlü bademin, üzümün yetişme alanıdır. Şimdi o rüzgârlar fabrikandan çıkan zehirli tozları hemşerilerimizin üzerine ve o bereketli topraklara getirmektedir. İnsanlarımız zehir solumakta ve kanser, koah gibi birçok hastalığa sebep olarak yaşamı tehdit etmektedir.” Dedi.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM’A VE SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU’NA SESLENİYORUM; HALKIMIZ DAHA NE KADAR ZARAR GÖRECEK?

Av. Cavit ARI; Çimento Fabrikası’nın yıllardır insan sağlığına vermiş olduğu zarar yetmezmiş gibi şimdide çevreye yayılan kum bulutuna sebep olan kum eleme ve taş kırma tesisinin ve özellikle hammadde alınan sahanın kapasitesini üç katına çıkarılmak istenmesi Bademağacı ve Dağbeli‘nde bulunan vatandaşımızı tedirgin etmektedir. Halkımızın bu girişime tepkilidir.

Salınan tozlar neticesinde insanlarımız zehirlenmekte ve sağlığı tehlikeye atılmaktadır. Tarihi dokusuyla turizme açılması gereken tepelerimiz bereketli topraklarımız ve Orman dokumuz tahrip edilmekte ve şu an bembeyaz toz bulutuyla kaplıdır.

Çimento fabrikasının önlem almadan bir de üretimi artıracak olması asla kabul edilemez. Buradan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na ve tüm yetkililere sesleniyorum. İnsan sağlığı hiçe sayılmakta, çevreye, Ormanlarımıza ve su kaynaklarımıza büyük zarar verilmektedir. Vatandaşlarımızın her geçen gün rahatsızlandığı ve sağlık problemlerinin arttığı bu bölgede CED olumlu raporu kararı verilmesi hukuka aykırı olacaktır ve insan sağlığına aykırı olacaktır. Bu konuyla ilgili bir inceleme ve soruşturma başlatacak mısınız? Daha neyi beklemektesiniz?” diyerek tepkisini dile getirerek açıklamasını tamamladı

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.