Dünya bizi parmakla gösterecek

Dünya bizi parmakla gösterecek
Yayınlama: 12.01.2023
A+
A-

Uyuşturucu mücadelesinde ipin ucunu yakaladık.

İçişleri Bakanı Soylu , MEB Şura Salonu’nda düzenlenen “Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim” tanıtım programında konuştu.

Soylu, konuşmasında, kadın milletvekilleri, öğretim üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla dün düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komitesi Toplantısı’na katıldığını anlatarak, toplantıda 2022 yılı değerlendirmesinin yapıldığını ve eğitimin öneminin bir kere daha anlaşıldığını söyledi.

Üniversitelerle yaptıkları bir çalışma kapsamında cezaevlerinde yaklaşık 1 yılda 1000’e yakın kişiyle görüşüldüğünü belirten Soylu, “Bunların içinde eşini öldürenler de var. Eşini öldürenlerin yüzde 71’i alkol bağımlısı, yüzde 40’ı uyuşturucu kullanıyor. Uyuşturucu bağımlılarının yüzde 81’i de sigara bağımlısı.” bilgisini verdi.

MEB’in son dönemlerde mesleki eğitimin güçlendirilmesi, okul öncesi eğitim, yabancı dil eğitimi ve köy yaşam merkezleri gibi önemli çalışmalara imza attığına işaret eden Soylu, “Siber suçlarla mücadele konusunda da ciddi bir tablo ortaya koyuyoruz. Burada da ciddi bir ortak yol haritası çıkardık ve bu programla beraber bunları gerçekleştireceğiz. Geçen yıl 5 milyon 900 bin çocuğumuza siber ve internet dünyasıyla ilgili yüz yüze eğitim verdik.” ifadesini kullandı.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE 25 MİLYON KİŞİYE ULAŞABİLİRİZ”

Türkiye’nin bugün yapacağı işin etrafındaki coğrafyanın inşa, imar ve ihya edilmesini sağlamak olduğunu aktaran Soylu, şöyle devam etti:

“Şimdi yapacağımız iş hem kendi çocuklarımızı hem de dünya çocuklarını, dünya geleceğini kendi anlayışımızla bezemek ve nakşetmektir. Biz bunu sağlayabiliriz. Uyuşturucu mücadelesinde ipin ucunu yakaladık. Biz bunu yeneceğiz ve mağlup edeceğiz. Dünya da bizi parmakla gösterecek. ‘Evet Türkiye, Türkler bunu yendiler ve mağlup ettiler’. Bizden örnek alacaklar.”

Soylu, “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesini Bakan Özer ile konuşmasında paylaştığını bildirerek, şunları kaydetti:

“Şu ana kadar 1,5 milyon anneye ulaştık. Sayın Bakan’ım dedi ki ‘Hem onu hem diğer bağımlılıkları içine alabileceğimiz bir aile modülü içerisinde bunu yapabiliriz ve bunu 25 milyon insana ulaştırabiliriz’. Benim aradığım bir gözdü, Bakan’ımız bize iki göz verdi. O kadar mutluyum ve o kadar büyük heyecan duyuyorum ki. Çünkü yakın bir zamanda 25 milyon insana, dünyanın küresel sağanağına karşı baraj oluşturabileceğimiz, kendi değerlerimizle bu mücadeleyi ortaya koyabileceğimiz bir adımı daha bugün hep birlikte gerçekleştiriyoruz.”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.