Durmuş Kaplan: İyi Parti’nin neferi olarak milletvekilliğine adayım

Durmuş Kaplan: İyi Parti’nin neferi olarak milletvekilliğine adayım
Yayınlama: 19.03.2023
A+
A-

Diyetisyen Durmuş Kaplan, İyi Parti Antalya İl Başkanlığı düzenlediği toplantı ile 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Kaplan, “Partimizin bir neferi olarak; partimizi birinci parti yapmak ve milletin sesini duyurmak üzere çıktığımız bu kutlu yolda ilk adımımızı attık” diye konuştu.

İyi Parti Antalya İl Başkanlığı düzenlediği toplantı ile 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Diyetisyen Durmuş Kaplan, yaptığı konuşma ile dikkat çekti. Dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçi bir vatandaşa söylediği ‘ananı da al git’ sözünü hatırlatan Kaplan, “Erdoğan zamanında yaşadığı sorunlarını dile getirmeye çalışan bir çiftçi kardeşimize ‘ananı da al git’ demişti. Evet biz annelerimizle birlikte 14 Mayıs Anneler Günü’nde sandıklara gideceğiz” dedi.

Antalya için hayalleri ve projeleri olduğunu ifade eden Kaplan, “Ülkeme, Milletime ve Antalya’ya hizmet edebilmek için aday adayım. Sorunları bire bir yaşayan ve çözümleri konusunda hep fikir üreten ve her zaman elini taşın altına koyan birisiyim. Ülkem için Antalya için hayallerim var; Gençlerimiz için  ülke kaynaklarının  seferber edildiği, her alanda gelecek görebilecekleri bir Antalya  ve bir Türkiye hayal ediyorum. Cumhuriyetimizin değerlerini koruyarak, parlamenter sistemin güçlendirerek yapılandırılması ve bağımsızlık içinde adil bir yapıda, yolsuzluklarla tamamen mücadele eden bir program dahilin de yapılacak çalışmalarda  ‘Ben de varım’ dedim. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in çizgisinden çıkmadan Ülkem, Milletim ve Antalya için sonuna kadar çalışacağıma huzurlarınızda söz veriyorum” diye konuştu.

Turizmden tarıma, ticaretten gençlerin sorunlarına kadar ülkenin kanayan yarası haline getirilen problemlerle mücadele etmek, elini taşın altına koymak için aday olduğunu ifa eden Kaplan, “Çiftçilerimizin yaşadığı sorunlara hakimim. Ben de aynı zamanda çiftçi ve ziraat teknikeriyim. Çiftçi kardeşlerimizin ne zorluklarla çalıştıklarını ve bu noktada çözüm yollarını da biliyor, eğer uygun görülürse TBMM’de dile getirmek istiyorum. Turizmde yaşanan yanlış sistemler karşısında çözümler üretmek için Antalyalı hemşehrilerimin sesi olmak için adayım. Allah nasip eder de Milletvekili olursam; her ay düzenli olarak ilçe teşkilatlarımı ziyaret edip, halkın içerisinde olacağım” dedi.

DURMUŞ KAPLAN KİMDİR?

10.01.1985 Kumluca doğumlu olan Durmuş Kaplan, çiftçi bir ailenin çocuğudur. Tarladan sofraya, üretimin her aşamasının önemli olduğuna inanan Kaplan, diyetisyenlik mesleğini yürütüyor. Ülke ekonomisinin vazgeçilmez unsuru olan tarıma katkı sağlamak için örtülü sebze yetiştiriciliği yapan Kaplan, İlkokulu Kumluca 60. Yıl İlköğretim Okulu, Ortaokul ve Lise eğitimini Kumluca Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü okurken, Öğrenci Konseyi Başkanlığı yapan Kaplan, Anadolu Üniversitesi Tarım Teknolojisi bölümünden de 2022 yılında mezun oldu. Meslek Hayatına Erciyes Tıp Fakültesi’nde başlayan Kaplan 2010 yılında Galatasaray Sportif A.Ş.’de, 2011-2012 yılları arasında Antalya Medikal Park Hastanesi’nden çalışırken, 2012 yılından bu yana da Özel Olimpos Hastanesi’nde diyetisyen olarak görevine devam etmektedir. İngilizce ve Almanca dillerine hakim olan Kaplan, Evli ve 1 kız çocuğu babası.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.