Durum hiç iyi değil

Durum hiç iyi değil
Yayınlama: 04.02.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanı Fidan, Ortadoğu’daki ABD-İran gerilimini değerlendirdi: Durum hiç iyi değil

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ABD ile İran arasında bölgede artan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Fidan, iki tarafın da ateşle oynadığını belirterek durumun iyi olmadığını vurguladı


ABD ile İran arasında Orta Doğu’da artan gerilime ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Gazze savaşıyla bölgesel yayılma riskini söylemiştik. Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz. İki taraf da belli bir aşamaya geçilmesini istemiyor. Ateşle oynuyorlar.” dedi.

Burada birkaç tane tespitte bulunmak gerekiyorsa şunun altını çizmek gerekiyor. Birincisi karşılıklı vurmaları kontrollü bir gerginlik politikası ile devam ettiğini görüyoruz. Belli bir aşamaya geçmesini tercih etmeyen bir yaklaşım var iki tarafta da. Ateşle oynuyorlar. Ama bu tabi “ateşle oynamak” dediğimiz tam da tabir burada devre giriyor bu ateşle oynamak. Yani ateşle oynadığınız zaman o ateş her an yangına dönüşebilir. Kontrol altına alınamayabilir. Burada bir riskle karşı karşıyayız. Bu kontrol altına alınmamazlık meselesi bir tehdit olarak karşımızda duruyor. Türkiye olarak bölgesel ortaklarla sürekli görüşüyor. Amerikalılarla da görüşüyor. Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Ama şu an itibariyle durum iyi değil. Yani daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz.”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.