E-İhracat zirvede ele alındı

E-İhracat zirvede ele alındı
Yayınlama: 10.11.2023
Düzenleme: 12.11.2023 04:50
A+
A-

Ticaret Bakanlığı himayesinde düzenlenen ve 3 gün boyunca e-ihracat alanındaki konuların ele alındığı “Ankara e-İhracat Zirvesi” tamamlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 8-10 Kasım tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirilen “Ankara e-İhracat Zirvesi”, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Zirve, 3 bin 800’ü fiziki ve 5 bini çevrim içi olmak üzere 8 bin 800 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tüm paydaşların bir araya geldiği zirvede 5 panel ve 38 modülde 71 konuşmacı yer aldı.

Zirvedeki paneller, “e-İhracat Politikalarının Paydaşları”, “Pazar Yerlerinin ve Çoklu Kanalların e-İhracat İçin Önemi” ve “Uçtan Uca e-İhracat Konsorsiyumları”, “e-İhracatta Lojistik Yönetimi: Deneyimler ve Stratejiler”, “e-İhracat Servis Sağlayıcıları (Altyapı kurulumları, entegrasyonları, yurt dışı kurulum ve ödeme sistemleri)” başlıklarında gerçekleştirildi.

Bu panellerde e-ihracat konsorsiyumu modeli, e-ihracatta lojistik çözümler ve potansiyel pazarlar, dijital pazar yerlerinde mağaza açılışı gibi konular ele alındı.

Zirvede Bakanlık bürokratları, “E-İhracatta Hedef Pazarlar ve Destekler” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Öte yandan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, e-ihracat konusunda İhracat Genel Müdürlüğü bünyesinde önemli bir yapılanmaya gittiklerini, ihracatçıların milli bir B2B platformuna taşınacağını ve e-ihracatın artırılmasında lokomotif olacak Türkiye E-İhracat Platformu’nun hayata geçirileceğini ifade etmişti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.