Erdoğan’dan 3 kart artış müjdesi: 75 milyar dolara yükseliyor

TCG Anadolu’nun teslim töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi bütçesinin 75 milyar dolara çıkarılacağı müjdesini verdi.

Erdoğan’dan 3 kart artış müjdesi: 75 milyar dolara yükseliyor
Yayınlama: 10.04.2023
A+
A-

ünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi, Türkiye’nin de en büyük askeri gemisi TCG Anadolu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine katıldı.

Teslim töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli savunma sanayiine yönelik önemli mesajlar verdi.

 

PROJE SAYISI 750’Yİ BULDU

Savunma sanayiindeki proje sayısının 750’yi bulduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 56 olan firma sayısının 7 bin 700’e çıktığını açıkladı. Göreve geldiklerinde savunma sanayii alanında sadece 5,5 milyar dolarlık proje yürütüldüğünü belirten Erdoğan, bugün bu rakamın 60 milyar doların üzerine çıktığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca hazırlanan “Orta Vadeli Program’da (2023-2025) yer alan bütçe raporuna göre Türkiye’nin savunma bütçesi 25 milyar dolar civarında.

Rapora göre 2023 yılında;

Milli Savunma Bakanlığı bütçesi 182.7 milyar TL,
Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi 116.8 milyar TL,
Jandarma Genel Komutanlığı bütçesi 76 milyar TL,
MİT Başkanlığı bütçesi 7.7 milyar TL,
Sahil Güvenlik Komutanlığı bütçesi 4.9 milyar TL,
Savunma Sanayii Başkanlığı bütçesi 344.8 milyon TL,
MGK bütçesi ise 114.2 milyon dolar TL olacak.

Öte yandan Türkiye’nin savunma bütçesi 2020 yılında 17.4 milyar dolar ve 2021 yılında ise 15.4 milyar dolar seviyesindeydi.

 

ERDOĞAN’DAN DEV BÜTÇE MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 25 milyar dolar savunma sanayii bütçesinin 3 kat artışla 75 milyar dolara çıkarılacağı müjdesini verdi. Erdoğan “Yerli ve milli savunma sanayindeki dik duruşumuz ve kararlılığımız sayesinde dışa bağımlılığı azaltmada iyi bir seviyeye geldi. Yerlilik oranımız göreve geldiğimizde yüzde 20’ydi, şimdi %80’e çıkarmamız gelecekte çok iyi anlaşılacak tarihi bir başarıdır. Artık sadece araçta yokuz. Şimdi mühimmatta her çeşidinde varız.

Şimdi bizden yurt içi yurt dışı beklenen talepler var. Mevcut projelere devam ederken, geleceğin muharebe ortamına da hazırlanıyoruz. Her alanda ülkemizi dünyada hak ettiği yere çıkartana kadar durmayacak, duraksamayacağız. Geldiğimiz seviye önemlidir. Ülkemize karşı sergilenen gizli açık ambargoları geçmek için pek çok iş vardır.” dedi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.