Ev kadınlarına yıpranma hakkı ve emeklilik

Ev kadınlarına yıpranma hakkı ve emeklilik
Yayınlama: 25.05.2023
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da Ataşehirli Kadınlar ile Buluşma Programına katıldı.

Burada konuşma yapan Bakan Kurum, ”Ataşehir Yenisahra’da sorunları çözdük, Barbaros’ta dönüşümü başlattık, Şerifali Çiftliği’nde 1.442 konut, 121 dükkân, 2 sosyal tesis ve 1 camimizin yapımını en kısa sürede tamamlayacağız… Ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getiriyoruz, emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin 1/3’ini biz karşılayacağız, devletimiz karşılayacak ve yıpranma hakkı vererek ev hanımlarının kısa sürede emekli olmalarını sağlayacağız.” açıklamalarında bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da Ataşehirli Kadınlar ile Buluşma Programına katıldı.

Bakanlık olarak en prestijli projelerde kadınlarla birlikte yol yürüdüklerini ifade eden Bakan Kurum, “Tarihimizde ve medeniyetimizde de kadınlarımız, annelerimiz sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamın her daim merkezinde olmuşlardır. Bugün Türkiye kadınları bürokrasiden siyasete, tıptan sanata, tarladan fabrikalara kadar her alanda ülkemizi kalkındırmakta büyütmekte ve geliştirmektedir. Bakanlık olarak biz de en prestijli projelerimizde kadınlarımızın bilgisine, görgüsüne, estetik anlayışına yürekten inandık ve hep kadınlarımızla birlikte yol yürüdük. Saygıdeğer Emine Erdoğan’ın hanımefendinin himayelerinde yürüttüğümüz Sıfır Atık projesiyle israfın, doğa tahribatının ve çevre kirliliğinin önüne siz değerli kadınlarımız ve annelerimizle birlikte geçiyoruz. Yine bakanlık olarak ‘Doğanın Anneleri’ çatısı altında kadınlarımızla, evlatlarımızla birlikte daha temiz, daha yeşil bir şehirde yaşamaları için mücadele ediyoruz. Ben burada bulunan tüm hanım kardeşlerimi gönüllülük esasıyla yürüttüğümüz bu harekete özellikle davet ediyorum. ‘Doğanın Anneleri’yle ilk programımızı deprem bölgesine götürdük ve orada annelerimizle birlikte gönüllülük esasıyla depremzede kardeşlerimizin yardımına koştuk. Aynı anlayışla kimseyi ötekileştirmeden herkese o anne sevgisini, anne kucağını, anne şevketini 85 milyon kardeşimize götüreceğiz. Aynı anlayışla hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Sizlerle birlikte ülkemizi daha güzel yarınlara hep birlikte taşıyacağız.” dedi.

“21 yılda kadınlarımıza hem çalışma hayatında, hem de aile hayatında her zaman destek olduk, İŞ-KUR eğitimleri, KOSGEB destekleriyle bugün kadınlarımız artık geleceğe güvenle bakıyor”

Bakan Kurum, kadınlardan destek isteyerek, “Bizimle misiniz kıymetli hanımefendiler? Beraber miyiz? Ülkemizi yeşiliyle, mavisiyle, çevresiyle, doğasıyla, şehirleriyle hep birlikte güçlü yarınlara ulaştıracak mıyız? Allah sizlerden razı olsun. Hanım kardeşlerim, şair ‘Bir kadındır evi yuva, toprağı vatan yapan’ diyor. Geleceğimizin teminatı, evlatlarımızı büyüten, yetiştirendir diyor. Bu sebepledir ki Türkiye’yi geleceğimize taşıyacak olan sizlersiniz. Türkiye’nin bir asırlık geçmişine de baktığımızda kadınlarımızın hak ve özgürlüklerinin genişletildiği çalışma hayatında daha etkin bir şekilde varlık gösterebildikleri dönem AK Parti dönemidir. 21 yılda kadınlarımıza hem çalışma hayatında, hem de aile hayatında her zaman destek olduk. İŞ-KUR eğitimleri, KOSGEB destekleriyle bugün kadınlarımız artık geleceğe güvenle bakıyor. Hemen hemen her alanda kadınlarımız için pozitif ayrımcılık politikalarını hayata geçirdik ve biz kadınlarımızın her zaman siyasettin kıymetli birer öznesi olarak gördük.” ifadelerini kullandı.

“Ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getiriyoruz, emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin 1/3’ini biz karşılayacağız, devletimiz karşılayacak ve yıpranma hakkı vererek ev hanımlarının kısa sürede emekli olmalarını sağlayacağız”

“Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, gazi meclisimizde en yüksek kadın temsil oranına ulaştık.” diyen Bakan Kurum sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar yaklaşımıyla hazırlanan seçim beyannamemizde de kadınlarımızın güvenli yarınları için yeni bir sayfa daha açıyoruz. Ülkemizin ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla ‘Aile ve Gençlik Bankası’ kuracağız. Aile Kalkanı projesiyle ev hanımlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere ailenin tüm bireylerine destek vereceğiz. Ev hanımlarımız burada mı? Size Sayın Cumhurbaşkanımız bir müjde açıkladı. Biliyor musunuz? Ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin 1/3’ini biz karşılayacağız, devletimiz karşılayacak ve yıpranma hakkı vererek ev hanımlarının kısa sürede emekli olmalarını sağlayacağız. Hayırlı olsun.”

 “Ataşehir Yenisahra’da sorunları çözdük, Barbaros’ta dönüşümü başlattık, Şerifali Çiftliği’nde 1.442 konut, 121 dükkân, 2 sosyal tesis ve 1 camimizin yapımını en kısa sürede tamamlayacağız”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği Türkiye Yüzyılı’na emin adımlarla gidiyoruz. 21 yıllık davamızda eser siyasetimizde hiçbir zaman da Ataşehir’imizi, Ataşehir’in kadınlarını, gençlerini yalnız bırakmadık.” ifadelerine yer veren Bakan Kurum, şöyle devam etti:
“Hiçbir zaman unutmadık. Ataşehir Yenisahra’da sorunları çözdük. Barbaros’ta dönüşümü başlattık. Şerifali Çiftliği’nde 1.442 konut, 121 dükkân, 2 sosyal tesis ve bir camimizin yapımını en kısa sürede tamamlayacağız ve vatandaşlarımıza, kardeşlerimize teslim edeceğiz. Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallerimizde tam 218 hektarlık alanı rezerv yapı alanı olarak belirledik, ilan ettik. Vatandaşlarımızın imar problemlerini çözecek ve en kısa sürede tapularına kavuşturacağız. İçerenköy’de donatı alanı üzerinde olan riskli yapıları da dönüştürmek için yine 43 hektarlık alanı rezerv yapı alanı olarak belirledik ve Örnek Esat Paşa mahallelerimizde 570 ailemizin mülkiyet sorununu çözüme kavuşturduk. Aşık Veysel ve yine Mustafa Kemal mahallerinde de imar planı iptal edilen yerlerde yine kardeşlerimizle el ele verdik, rezerv alan ilanıyla birlikte buradaki sorunları da çözecek adımları yine annelerimizle, kadınlarımızla birlikte attık. Barbaros Mahallemizde 2/3 çoğunluğu sağladık ve 112 yapının olduğu alanda çalışmalarımızı yine Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’müzle Bakanlığımızla birlikte yürütüyoruz. Ataşehir, İnönü, Kayışdağ, İçerenköy mahallerinde rezerv alan inşa ettiğimiz ilan ettiğimiz 632 bin, bu dört mahallemizde rezerv alanı ilanı yaptık ve kentsel dönüşüm sürecini hızlandırdık.”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.