Ev kiralarında yüzde 20 ye varan esnemeler

Ev kiralarında yüzde 20 ye varan esnemeler
Yayınlama: 11.12.2023
A+
A-

Emlak danışmanları yaptıkları açıklamada “Ev kiralarken yüz yüze pazarlıklarda ciddi indirimler söz konusu” derken fiyatlarda yüzde 20’e varan bir esnemenin görüldüğünü dile getirdi.


Covid-19 salgınından bu yana artan küresel enflasyon, konut piyasasına da yansıdı. Özellikle son iki yıldır kiralık konut fiyatları büyük bir artış gösterdi. Özellikle büyük şehirlerde artan talep de bu yükselişi etkiledi. Ancak 2024 yılı enflasyonda düşüş beklentisi son günlerde sektördeki fiyatlara da yansımaya başladı. İnternet sitelerindeki bazı kiralık ev ilanlarında son bir iki ayda esnemeler gözlenmeye başlandı. Gayrimenkul uzmanları da konut arzının arttığını ve talebin azaldığını belirtiyor.

Gayrimenkul danışmanları yurt genelinde ağustos ayından itibaren kiraların artmadığını Fiyatlarda bir miktar esneme olduğunu enflasyon için beklentiler aşağı doğru kırılmayı işaret edttiğini belirtiyor

i

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.