Fatih Erbakan asgari ücret teklifini açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2023 asgari ücreti için teklifinin 14 bin 570 TL olduğunu açıkladı.

Fatih Erbakan asgari ücret teklifini açıkladı
Yayınlama: 17.12.2022
A+
A-

Milyonların merakla beklediği 2023 yılı asgari ücretinin belirlenmesine artık sayılı gün kaldı. 2. toplantısını geçtiğimiz günlerde yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısını 20 Aralık Salı günü gerçekleştirecek. Asgari ücrette sona gelinirken, teklifler de yavaş yavaş belli oluyor. 

ERBAKAN’IN TEKLİFİ

Tv100 ekranlarında bir programa konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, asgari ücret için teklifini açıkladı. Asgari ücret için bugüne kadar duyulmamış bir rakamı telaffuz eden Erbakan, asgari ücretin yüzde 150 artışla 14 bin lira seviyesine getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Konuya ilişkin programda konuşan Erbakan “Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti, kasım ayındaki hesaplamada 10 bin 170 lira. Yani tek başına bir insan Türkiye’de hiç kimseye muhtaç olmadan ihtiyacını karşılamak istese 10 bin 170 lira lazım. Dolayısıyla asgari ücretin biz yüzde 150 artışla 14 bin lira seviyesine getirilmesi gerektiğini söyledik.” dedi.

Erbakan, bu rakamın işçiye verilebilmesi için işverene de sübvansiyon yapılması gerektiğini, işverene faizsiz kredi ve vergi gibi indirimler uygulanması gerektiğini belirtti. 

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.