Fuar var, ilgi yok !

Fuar var, ilgi yok !
Yayınlama: 09.01.2023
Düzenleme: 09.01.2023 13:19
A+
A-

Türkiye’nin En Büyük Horeca Fuarı başlıyor

Türkiye’nin en büyük Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. Türkiye’nin En Büyük Horeca Fuarı  için açıklamalarda bulunuldu. 17 – 20 Ocak 2023 tarihinde Anfaş Hotel Equipment & Anfaş Food Product’ı düzenlenecek fuar öncesi yönetim kurulu üyeleri önemli açıklamada bulundu . Anfaş Başkanı Ali Bıdı, “Fuarlarımıza ve Fuar alanımıza Antalya sahip çıkmalı. Yerel yönetim ve Şehreminler ilgi göstermeli. Çok büyük fedakarlıklar gösterilerek Anfaş Antalya için ayakta kalmalı, bu hikayesini sürdürmeli. Buraya katkı sağlamak herkesin görevi, katkı koyan destek vermeyenlere teşekkür ediyorum. Biz bize yeteriz. Yurt dışında fuar olduğu zaman şehir adeta bayraklarla süslenmekte. Antalya bu konuda beklenen ilgiyi görememekte” diye konuştu

Düzenlenen Toplantıya,  Akdeniz Turistik otelciler Birliği Başkanı ve Türkiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kaan Kavaloğlu, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, HOTED Kurucusu onursal başkanı başdanışmanı Hakan Halit Yeni, AGEP Başkanı Muzaffer Avcı, TAFED Başkan Vekili Mustafa Erol, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı katıldı.

Toplantı da konuşma yapan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, “Yurt Dışında fuarları belediyeler kuruyor yatırımcılar işletiyor. Biz ise böyle bir fuar alanı kazandırdık. Fuar oluşumun faydasını saymakla bitmez. İlkbahar ve sonbahar aylarında oteller ve şehir esnafı bu fuarlardan faydalanmakta. Yurt Dışında esnaf fuar olduğu zaman adeta bayram yapmakta. ANFAŞ olarak düzenlediğimiz fuarlarımızda şehirde inanılmaz bir hareketlilik yaşanmaktadır. Pandemi döneminde dahi fuarlar düzenledik. ANFAŞ olarak ödemelerini iki üç yıl içinde bitirecek. Çok daha rahat üreten bir firma olarak görevimizi sürdüreceğiz. Bu alanın tren garı olacağı yönünde açıklamalar yapılmakta. Burası 70 ortağın değil 84 milyon insanın fuar alanı. Burası gerekli şartlar yerine getiren alanımızda fuar düzenleyebilir. Yıl içerisinde fuarlarımız olacak. Bu fuarlar tek kişinin değil. Yeri geldiğinde fuar alanımız gelirde elde etmeye başlayacak. ” dedi

Akdeniz Turistik otelciler Birliği Başkanı ve Türkiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kaan Kavaloğlu,”AKTOB olarak ANFAŞ ile sürekli dirsek temasındayız. Fuar olduğu zaman 100 bin konaklama oluyor. Hepimiz turizmin çeşitlenmesi için çaba göstermekteyiz. Bu yıl 13.5 milyon ziyaretçi ile şehrimiz güzel bir sezon geçirdi. Fuarcılık şehrimizin bir rengidir. Turizmi çeşitlendirdiğimiz zaman çok daha güzel sonuçlar alacağımızdan şüphem yok. Sezonun ziyaretçi açısından az olduğu dönemde düzenleniyor olması otelciler için gurur verici ve muhteşem bir fedakârlıktır. AKTOB olarak her zaman ANFAŞ ın yanında olacağız” diye konuştu

HOTET onursal başkanı Hakan Halit Yeni,”Anfaş ın kurucusu ve aynı zamanda HOTET in danışmanı olarak görev yapmaktayım. Böylesine güzel bir organizasyonda on dört kez katılım dokuz kez Housekeeping olarak birincilik elde ettik. Türkiye genelinden meslek okullarımız ve otellerimizin yarışacağı heyecan yaşanacak. Çeşitli kategorilerde yarışmalar gerçekleştiriyoruz. Standart yatak yapımından gastronomiye kadar beş dalda yarış düzenliyoruz. Bu mesleğe nasıl katkı sağlayabiliriz bu amaçla çıktığımız yolda hızla ilerliyoruz. Sektörümüzün en büyük sorunlarından biri kalifiyeli personel sorunudur. Dolayısıyla meslek okullarını yaraştırıyoruz farkındalık yaratmak içn yapıyoruz. Bir katkı bin katkıdır. Çeşitli dallarda ödüller vererek tatiller vererek turizmi gençleri çekmek adına yarışmalar düzenliyoruz. Bunu sürdürebilir halde sürdürüyoruz. Yurt dışından katılacak okullarda yarışmada hazır bulunacak. Yarışmalar sonucunda bir havuz oluşturduk. Oluşturduğumuz havuzda 9 yıl da yüzde 95 gençlerimizi turizme çekmeyi başardığımızı gördük. Doğru yolda olduğumuzu gösterir bir organizasyondur bu.

Aşçılar Fedarasyonu Başkanı Muzaffer Avcı, “Çalışmalarımızı ciddi ve disiplinli bir şekilde sürdürmekteyiz. Antalya en büyük Gastronomi ayağı olma yolunda bir şehir. Dünyanın her yerinden ciddi şefler gelecek. Bu organizasyonda yine Türkiye’nin bayrağını yine sallandırmayı arzu ediyoruz.” Dedi.  

Devlet Desteği almadan, yerel yönetim desteği almıyoruz. Bizlere en büyük desteği ANFAŞ vermekte. Şehreminleri fuarlara gelmiyor. Görsel yaygın yapan TV lerde sadece 30 saniye görülmekteyiz. Oysa bunun arkasında çokbüyük emek ve çaba var. Bizler çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimiz için üretmeye ve tanıtmaya özen göstermeye devam edeceğiz.

Fuara Almanya,Rusya, İtalya, Ukrayna,İran,Irak, Umman,Lübnan,Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün,Filistin, İsrail,Cezayir,Fas, Katar,Sudan, Tunus,Moritanya, Mali, Kosova, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kıgızıstan, Kazasiktan,Tacikistan, Arnavutluk, Bosna Hersek,Sırbistan ve Sri Lanka, Japonya katılacak.

33’ncü Hotel Euipment ve 29 ‘ncu Food Produckt fuarları, 300 e yakın katılımcıyı ve Bin 500 üzerinde markayı, yurt içinnde 70 il ve yurz dışında 50’nin üzerinde ülkeden 30 bin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi bir araya getirmeyi planlanıyor, Toplantıya katılan konuşmacılar son olarak yerel yönetim ve şehremin yöneticilerin fuara gerekli hassasiyeti ve ziyareti gerçekleştirmedikleri eleştirisinde bulundu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.