G20 Dışişleri Bakanları Toplantısına katıldı

G20 Dışişleri Bakanları Toplantısına katıldı
Yayınlama: 22.02.2024
Düzenleme: 22.02.2024 07:24
A+
A-

 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Brezilya Dönem Başkanlığı çerçevesinde 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde Rio de Janeiro’da gerçekleştirilen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısına katıldı

Toplantıda, uluslararası sorunların çözümünde G20’nin rolü ile küresel yönetişim reformu konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Fidan, katılacağı oturumlarda ve yapacağı ikili görüşmelerde Gazze’de yaşanan vahşete ve insani felakete dikkat çekti. BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, küresel yönetişim kurumlarındaki reform ihtiyacını vurgulayacak ve bu platformların daha demokratik ve etkin hale getirilmesine dönük görüşleripaylaştı

Bakan, toplantı vesilesiyle düzenlenecek MIKTA (Meksika, Endonezya, Kore Cumhuriyeti, Türkiye, Avustralya) 25. Dışişleri Bakanları Toplantısına da iştirak etti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.