Gazipaşa balıkçı sorunları

Gazipaşa balıkçı sorunları
Yayınlama: 19.08.2024
Düzenleme: 19.08.2024 11:27
A+
A-

Antalya CHP Milletvekili Aykut Kaya Gazipaşada ki balıkçı sorunlarını değerendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz ile birlikte Gazipaşa’daki balıkçıları ve fiber tekne sahiplerini ziyaret etti. Balıkçılık sektörünün sorunlarının görüşülmesinin ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

BARINMA SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİ

Gazipaşa’daki balıkçılar ve fiber tekne sahiplerinin barınma sorunu yaşadıklarını belirten Aykut Kaya, “tekneleri koyacak yer olmadığından dolayı geçimini balıkçılıkla sağlayan birçok aile ve yaklaşık 200 fiber tekne sahibi vatandaşımız mağduriyet yaşamaktadır” ifadelerini kullandı. Mevcut Gazipaşa Yat Limanı’nın özelleştirildiğini ve bu ay sonunda açılışının yapılacağını ifade eden Kaya, balıkçılara bu süreçte herhangi bir alternatif gösterilmemesine tepki gösterdi. Gazipaşa Belediyesi’nin elinden geleni yaptığının altını çizen Kaya, en uygun çözümün Hacı Musa Çayı ve Ulu Hendek’e teknelerin bağlanması olduğunu belirterek “bunun için de dere yatağının DSİ tarafından ıslah edilerek derinleştirilmesi gerekir” önerisinde bulundu. Kalıcı çözüm için Kahyalar bölgesine bir balıkçı barınağı yapılması gerektiğini dile getiren Kaya, bunun için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı da göreve davet etti.

EKONOMİK KOŞULLAR GEÇİM MÜCADELESİNİ ZORLAŞTIRIYOR

Sözlerinin devamında, “şu anki ekonomik koşullar altında balıkçılarımız zaten büyük bir geçim mücadelesi veriyor. Günlük 7-8 kilo balık çekebilmek bile zorlaşmış durumda” ifadelerini kullanan Kaya, aşırı sıcaklar nedeniyle balık miktarının azaldığını, bir balıkçının günlük masrafının yaklaşık 4.000 liraya ulaştığını, satış sonrasında 5.000 lira kazanabildiğini belirtti. “Gece gündüz çalışan balıkçılarımız belki de sadece 1.000 lira kazanabilme umuduyla çabalıyor” diyen Kaya, bu zor şartlar altında bir de yer sıkıntısıyla uğraşmamaları gerektiğini belirtti.

GAZİPAŞA’DA BALIKÇILIĞI KAYBETME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Barınma sorunu başta olmak üzere, balıkçıların yaşadıkları sorunlara karşı etkin ve ivedi çözümler sağlanamazsa Gazipaşa’da balıkçılığı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabiliriz diyen Milletvekili Kaya, “bu nedenle balıkçılık sektörüne ve balıkçılarımıza sahip çıkmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.