Gazze için uluslararası toplantı yapılacak

Gazze için uluslararası toplantı yapılacak
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

15 Kasım’da İstanbul’da Gazze için uluslararası bir toplantı yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde konuştu. Birbirinden önemli mesajlar veren Erdoğan, 15 Kasım’da İstanbul’da Gazze için uluslararası bir toplantı yapılacağını duyurdu. Gazze 34 gündür İsrail tarafından bombardımana tutulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha oradaki siviller için dünyaya seslendi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, “Çatışmaların engellenmesi için diplomatik girişimlerini sürdürüyoruz. Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemelerimizi sevk ettik. 2 Sivil insani yardım gemimizin gönderilmesi için hazırlıklarımız devam ediyor. 15 Kasım’da devlet ve hükümet başkanları eşlerinin katılımı ile toplantı gerçekleşecek. Gazzeli masumların acısının dindirilmesi için güçlü bir duruş sergilenecek. Sesimizin yükseltilmesi çok mühim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Zirvesi’ne katılmak üzere bulunduğu Özbekistan’da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Zirvesi’ne katılmak üzere bulunduğu Özbekistan’da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.