“GERÇEK VE SON BİLGİ“yi paylaşıyoruz

“GERÇEK VE SON BİLGİ“yi paylaşıyoruz
Yayınlama: 14.02.2024
A+
A-

Erzincan İliç’teki maden de yaşanan heyelan ile ilgili Son ve Gerçek bilgiyi paylaşıyoruz

Maden de göçük olduğu doğru olduğu ancak ‘Sabırlı Deresi’nde önü kesilmiş ve durduruldu.  Bu nedenle Fırat Nehrine akması söz konusu değil zaten bu durum Fizik Kurallarına aykırı

 DOĞRU BİLGİ VE AÇIKLAMA: Erzincan İliç’teki maden de yaşanan Kayma yığın liç kısmı  faz 3, faz 4 ve faz 5 olarak fazlandırılan kısımlardır. Kayma olan fazda işlem görmüş cevherin parçalanmış işlemi tamamlanmış  halidir. Cevherin boyutu 5 mm ile 1.2 cm arası değişen taş parçaları yani çakıllardır.

Bu çakılların üzerine seyreltilmiş siyanürü verilerek altını alınmaktadır. Burası kayıp geliyor. Herhangi bir siyanür havuzu ile ilgisi yok. O fotoğrafta gösterilen baraj başka bir prosesin barajı. Orada siyanür yok. Bu atık zaten 500 m hareket etmiş ve durmuş. Bunun çözümü çok kolay altları kireçtaşı olduğu için hiçbir suretle aşağıya sızıntıdan dolayı oluşabilecek bir kirlilik oluşamaz.

Sabırlı deresi Derive edilecek etrafına kanallar yapılıp biran evvel üzeri örtülerek kapatılacak doğaya ile teması kesilecektir. Böylelikle herhangi bir sorun yaşanmayacaktır” bilgisi ile DEZERFORMASYON ve yıpratma açıklamalarının önü kesilerek vatandaşa ve okurlarımıza doğru bilgiyi ulaştırıyoruz

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.