Hava yolu ile gelen turist sayısı 13 Milyon 291

Hava yolu ile gelen turist sayısı 13 Milyon 291
Yayınlama: 22.12.2022
A+
A-

Turizm verilerine de değinen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Dün akşam itibariyle hava alanından gelen turist sayımız 13 milyon 291 bini geride bıraktı. dedi

Vali Ersin Yazıcı,”Pik yılımız olan 2019 yılında şehrimizi hava yoluyla 15 milyon 800 bin turist ziyaret etmişti. 2019’un gerisinde olsak da bu yıl bizleri mutlu eden ve umutlandıran gelişmeler oldu. Geride bıraktığımız 2022 Ekim ve Kasım aylarında, Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı bakımından tüm zamanların en iyisine imza attık. Bu rakamlar bizleri önümüzdeki yıl için daha da umutlandırıyor.”

ANTALYA’YA 2022 YILI SUBAT AYINDA GELEN TURIST SAYISI, GECEN YILIN AYNI DONEMINE GORE YUZDE 211 ARTISLA 150 BIN 386 OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Otellerin Açık Kalma Süresi Uzadı
Özellikle Kemer, Alanya ve Manavgat bölgesindeki otellerin Kasım ayı başında kapandığına ancak bu yıl bu sürenin uzadığına dikkat çeken Vali Yazıcı; “Bazı bölgeler hariç otellerimizin çoğu Kasım ayı başında kapanırdı. Bu yıl turizmdeki olumlu gelişmeler ile birlikte otellerimiz Kasım ayı sonuna kadar açık kaldı. Bu kapanmama turizm sezonunun 1 ay daha uzamasını sağladı. Şehrimizde 438 tane 5 yıldızlı otel, 700 bine yakın yatak kapasitemiz var. Otellerimizin %70-75’i Kasım ayı başında kapanıp Nisan gibi tekrar açılıyordu. Bu yıl otellerimizin açık kalma süresi uzadı. Turizmdeki bu 1 aylık uzama bize çok ciddi anlamda bir gelir kaynağı oldu. Anı zamanda da ülkemize ve istihdama da katkı sundu.” ifadelerini kullandı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.