Hınıslı Sait bir vatan hainidir

Hınıslı Sait bir vatan hainidir
Yayınlama: 16.12.2023
Düzenleme: 16.12.2023 19:19
A+
A-

Devlet Bahçeli: Kürtçe’nin merkezileşmesine müsaade edemeyiz. Partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, TBMM’deki Kürtçe tartışmalarına, “Kürtçe’nin merkezileşmesine müsaade edemeyiz” diyerek tepki gösterdi. Diyarbakır’da yapılan bir bulvara “Şeyh Said” isminin verilmesine ilişkin tartışmalara da değinen MHP lideri, “Hınıslı Sait bir vatan hainidir. Şeyh Sait ayaklanmasında askerlerimiz, yöre insanımız şehit olmuş ve yaralanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bütçe görüşmelerinin ilk gününde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın Kürtçe konuşmasıyla başlayan tartışmalara da değinen Bahçeli, “TBMM’de Kürtçe konuşma yapılması, ayrıca bir haine karşı son zamanlarda artan ilgi ve övgülerdir. Dil demek millet demektir. Türkiye’nin dili Türkçe’dir. Herkesin anadili saygındır ama anadil bahanesiyle Kürtçe’nin merkezileşmesine müsaade etmemiz düşünülemeyecektir” dedi.”

MHP lideri, “Hınıslı Sait bir vatan hainidir. Şeyh Sait ayaklanmasında askerlerimiz, yöre insanımız şehit olmuş ve yaralanmıştır. Şeyh Sait’in damadı Şeyh Abdullah’ın şu sözleri bakınız nasıldı: ‘Gazetecilere dönüp yazın dedim, biz bu hainlere uyduk, başkası uymasın.’ Damadın hain dediğine bugün kahraman diyenler, aynı ihanetin yolcularıdır. CHP Genel Başkanı’nın yaptığı “Acılar bazı torunların kalbini acıtıyorsa o acıya saygılı olmak gerekir” açıklamasının neresini düzeltelim. Neyin acısı?” ifadelerini kullandı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.