İçinden suların aktığı özgür ruhu içinde yaşatan Antik Şehir ‘LİMYRA”

İçinden suların aktığı özgür ruhu içinde yaşatan Antik Şehir ‘LİMYRA”
Yayınlama: 20.12.2022
A+
A-

Limyra icinden suların aktıgı, ana caddesinin sular altinda kaldıgı muhtesem bir cografya

Likya’nın en özgür ruhu Perikle’ nin anı mezarı bir kartal yuvası misali Akropolün en görünen yerine kondurulmuştur. 400′ e yakın anıt mezar çepeçevre sarmış Limyra’ da bizi. Büyük İskender’ in ölümünden sonra, Mısır’ a yerleşik ardıllarından bir tanesi olan Ptolemaios hanedanı tarafından yapılan bir kült merkezi, dini Helenistik yöneticilerin siyaset ve propaganda acısından ne derece önemli olduğunu gözler önüne serer.

Kralların tanrılaştırılarak onurlandırma girişimi o dönemde yaygın bir adetti.
Limyra’ nın bir diğer önemli yapıtı Suriye seferinden dönerken yaralarından dolayı M.S 4. yüzyılda ölen, Augustus’ un manevi oğlu ve aynı zamanda tahtının varisi olan Gaius Ceasar icin yapılan bir anıt mezardır Limyra’lılar onun için bu kenotafı inşa etmişler. Ölüm günü bize dünya rehberler gününü anımsatıyor.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.