İl Ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kantinci Esnaflarla Bir Araya Geldi

İl Ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kantinci Esnaflarla Bir Araya Geldi
Yayınlama: 24.08.2024
A+
A-

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde 24.08.2024 tarihinde Antalya Gazete Bayii, Büfeciler, Kantinciler, Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından
2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Kantinci Esnaflara Yönelik İstişare ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

İl Ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kantinci Esnaflarla Bir Araya Geldi

2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı İstişare ve Değerlendirme Toplantısına Antalya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Salih Kaygusuz, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kantinlerden Sorumlu Şube Müdürümüz Sn. Mehmet Özbal, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Yakup Hoplar, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Kenan Yavuz, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Mehmet Gürcan, Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Hasan Bahşi ve çok sayıda kantinci esnaf katılım sağladı.

Bizler Mesai Arkadaşıyız, Büyük Bir Ailenin Parçasıyız

TESK Genel Başkan Vekili, AESOB Başkanı ve Antalya Gazete Bayii, Büfeciler, Kantinciler, Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere toplantıda açılış konuşmasını yaparak; “2016 yılından itibaren geleneksel hale getirdiğimiz bu toplantımızda her yıl olduğu gibi bugün yine burada siz değerli kantin işletmecisi esnaflarımız ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizi bir araya getirerek; yaşanan mevcut sıkıntıları görüşmek, sorun ve taleplerinizi değerlendirmek ve çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulunmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Bildiğiniz üzere 2024 – 2025 Eğitim & Öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Bu yeni eğitim – öğretim yılının şimdiden tüm milli eğitim camiasına, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, kantin işletmecisi esnaflarımıza ve tüm esnaf sanatkarlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Sözlerime başlamadan önce bizleri kırmayıp toplantımıza teşrif ettikleri için şahsım, Birliğim ve Antalya Gazete Bayii, Büfeciler, Kantinciler, Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkarlar Odası adına Antalya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Kaygusuz’a ve nezdinde diğer çok saygıdeğer İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize şükranlarımı sunuyor, bugüne dek her zaman esnaflarımızın yanımızda olup destek ve katkılarını üzerimizden esirgemedikleri için teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki milli eğitim, okul ve şube müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz, kantincilerimiz ve diğer personellerimiz derken aslında hepimiz mesai arkadaşlarıyız ve büyük bir ailenin parçalarıyız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hayata hazırlarken aynı amaç uğruna alın teri döküyor, en değerli hazinemiz evlatlarımız için çabalıyoruz. Onlar hepimiz için çok kıymetli… Öğrencilerimizin eğitim- öğretim faaliyetlerinde hepimizin emeği çok. Ve bu uğurda üzerimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Hepimizin bu kadar önemli bir ortak noktası varken dolayısıyla aynı ortamda koordinasyon ve uyum içerisinde çalışabilmesi gerekiyor.” Dedi.

Evlatlarımızı Her Türlü Tehlikeye Karşı Korumamız Gerek

Başkan Adlıhan Dere; “Dolayısıyla tüm kantinci esnaflarımız evlatlarımız için görevlerini en iyi şekilde layıkıyla yerine getirmeye özen gösteriyor. Bu sebeple kendi çocuklarımıza yedirmediğimiz hiçbir ürünü öğrencilerimize yedirmemeliyiz. Kıymetli evlatlarımızı yasaklı madde, zararlı alışkanlık ve dışarıdan gelebilecek olan her türlü tehlikeye karşı korumamız gerekiyor. Müdürlerimizle karşılıklı konuşup uzlaşarak her türlü sorun ve sıkıntıyı iş birliği içerisinde çözebiliriz. Aynı şekilde kantinci esnaflarımızın da müdürlerimize her türlü konuda yardımcı olmalı. Bugüne dek hep birbirimize destek olarak çok iyi işler ortaya çıkardık. Bundan sonra da uyumlu bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz da konuşmasında;

“Antalya’ya göreve geldiğimden günden itibaren şu an 2’nci yılımdayım.
Sayın Başkanımız Adlıhan Dere her yıl kantinci esnaflarımızla bizleri bir araya getirerek bu toplantıları düzenliyor. Burada sorunları dinleme ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunma fırsatını bizlere tanıyor. Bu toplantılar bizim açımızdan çok önemli. Birebir sizinle iletişime girebiliyoruz, problemlerinizi dinliyoruz. Sorularınıza cevap verme imkanımız oluyor. Buraya gelen arkadaşlarımızın da birbirleriyle iletişim kuruyor. Bu toplantılar vesilesiyle tanışıp ve bağlarımızı güçlendiriyoruz. Başkanımızın da söylediği gibi bizler sizi mesai arkadaşı olarak görüyoruz. Ben bu toplantıları tertip ettiği için Sayın Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Antalya genelinde toplam 598 kantin işletmemiz var. Bizler çocuklarımızı kantinlerde sizlere emanet ediyoruz. Bizde okullar açılmadan önce ilçe milli eğitim müdürlerimiz ve şube müdürlerimizle bir toplantı düzenleyerek sizden aldığımız talepleri görüşüp gerekli talimatları vereceğiz. 2024 – 2025 eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah hepimize kazasız, belasız, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir yıl nasip etsin.” İfadelerine yer verdi.

Toplantıda okul güvenliği, gıda sağlığı ve hijyen vb. gibi konular üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Soru – cevap şeklinde ilerleyen toplantının devamında kantinci esnaflar tek tek söz alarak sorun ve taleplerini dile getirdi. Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri gerekli notları alarak soruları cevaplandırdı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.