İmamoğlu hakim karşısına çıkacak

Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin “ihaleye fesat karıştırma” suçundan, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle 13 Ocak’ta açılan dava 15 Haziran’da görülecek.

İmamoğlu hakim karşısına çıkacak
Yayınlama: 13.06.2023
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “ihaleye fesat karıştırma” suçundan, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacak.

İLK DURUŞMA 15 HAZİRAN’DA

İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde şartları oluşmayan bir firmaya ihale verilmesiyle ilgili “ihaleye fesat karıştırma” suçundan, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 13 Ocak 2023‘te açılan davanın ilk duruşması 15 Haziran tarihinde görülecek. 

DAVA SÜRECİ

Süreç, İçişleri Bakanlığı’nın İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin yaptığı bir inceleme ile başladı. İnceleme konusu 29 Aralık 2015’te gerçekleştirilen bir ihaleydi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, hazırladığı raporu Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Büyükçekmece savcılığınca hazırlanan iddianamede, kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddia edildi.

Savcılık savunmaların alınmasının ardından soruşturmasını tamamladı. İmamoğlu dahil 7 isim hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.  Avukatı, İmamoğlu’nun ihale sürecinin hiçbir aşamasına dahil olmadığı, talimatı veya yönlendirmesi olmadığı ve imzası bulunmadığını savundu. 

Davanın ilk duruşması 15 Haziran’da görülecek.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.