İrfan Değirmenci açıkladı! İYİ Parti fena yakalandı

14 Mayıs seçimlerinin ‘meşruiyeti’ne gölge düşürmeye yönelik açıklamalar yapan İYİ Parti’nin İzmir’de Türkiye İşçi Partisi’nin yaptığı itiraza ‘red’ oyu verdiği ortaya çıktı.

İrfan Değirmenci açıkladı! İYİ Parti fena yakalandı
Yayınlama: 17.05.2023
A+
A-

14 Mayıs seçimlerine gölge düşürmek ve vatandaşların kafasında ‘şaibe’ oluşturmak amacıyla seçimlere yönelik bazı açıklamalarda bulunan İYİ Parti fena yakalandı. İYİ Parti’nin İzmir’de Türkiye İşçi Partisi’nin yaptığı itiraza red oyu verdiği öğrenildi.

İZMİR’DE İTİRAZA İYİ PARTİ’DEN ‘RED’

TİP İzmir Milletvekili adayı İrfan Değirmenci, İzmir’de 500 sandıkta doğrudan sandığa ve İzmir seçiminin geneline itirazda bulunduklarını duyurdu. Değirmenci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İzmir’de sandık itirazlarına CHP dışındaki, İYİ Parti’nin de içinde olduğu altılı masa ortaklarından itiraz geldiğini aktardı. Değirmenci, itirazlara CHP dışında tüm partilerin red oyu verdiğini belirterek şu paylaşımda bulundu;

İzmir’de TİP olarak sandık sonuçlarına itirazlarımıza CHP üyeleri hariç tüm diğer parti üyelerinden red geliyor ve buna Millet ittifakının diğer partileri de dahil! Bunu bu halka yapmayın.


ZORLU’DAN ‘MEŞRUİYET’ AÇIKLAMASI

İYİ Parti bir yandan sandık itirazlarına ‘red’ oyu verirken, bir yandan da vatandaşların kafasını karıştıran açıklamalar yapmaya devam etti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bugün yaptığı açıklamada seçimin ‘meşruiyeti’ne yönelik kaygılarının olduğunu söyledi. Zorlu, “Seçimin meşruiyetine yönelik kaygılara yönelik bizim de hassasiyetimiz çok büyük. İtirazlarımızın neticesine göre ortaya çıkan tabloyu milletimizle hızlı şekilde paylaşmaya çalışacağız.” açıklamasında bulundu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.