İşletmelerde fiyatlar neden yüksek ? Müşteri Kaz mı ?

Yayınlama: 13.09.2023
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Özellikle tatil bölgelerinde ki işletmeler, hele hele Antalya da ki müesseseler sahip oldukları mekanlarda uyguladıkları fiyatların dudak uçurtan olmasının başlıca nedeni….

Anlatıyorum !

Antalya Kaleiçi, Beach Park, Lara, Konyaaltı Yaşam Alanı’nda ki işletme sahiplerinin, kiracılarının uyguladığı sistem 12 ay a yayması gereken masraflarını 3 ay da çıkartmak istemesinden kaynaklanmaktadır. Ee kolay değil tabiki. Artan maliyetler, çalıştırılan Personel sayısı, elektrik, su, düzenleme, yenilenme masrafları hatta hatta personelin konaklayacağı evlerin konutların kiralanması masrafı içilen kahveye, yediğiniz bir tabak yemeğe, yudumladığınız bir bardak çay’a yüklemektedir. Yani tüm bu masrafları kazancını, giderlerini, ödemelerini sadece 3 ay’a sığdırılma düşüncesinden başka bir şey değil.

Bu müessese anlaşmasını, ya da giderlerini, kazançlarını sadece ve sadece 3 ay’a sığdırmak istemesi nedeniyle Çay’ı kimi yerde 15-20-40 fiyatına  içilmektedir. Bir tabak yemeğin fjyatını söylemiyorum bile. Ne doyduğunuzdan bir şey anlıyorsunuz, nede bulunduğunuz mekanın tadına varabiliyorsunuz fiyatın fahişliğinden. 4-5 köftenin tabağınızda ki fiyatın 180-190 TL etmediğinizi elbette biliyorsunuz. Bunun nedeni işletme bu giderleri 12 ay’a yaymadığındandır. Masrafların giderlerin ödemelerin 3 ay’a sığdırılmak istenilmesi işte fiyatların yükselmesine neden olmaktadır.

Yükselen maliyetin yanında bir de kısa tatil süresinde maliyetlerin çıkartılmak istenilmesi işte ortaya bu tabloyu ortaya koymaktadır. Şezlong ve şemsiyelerin fiyat yüksekliği de bundandır. Eğer bunların dışında vicdanıyla, sevabı ve günahıyla, hakkıyla, imanı ve insiyatifiyle insanların cebinde ki üç kuruşa göz dikmeden hizmet veren müeseseleri ellerinden, alınlarından öperiz. Kim gitmez, kim oturmaz, kim yemez içmez böyle müessesede. Umarız vicdanlı böylesi işletmelerin sayısı Antalya da ve turistik bölgelerde sayısı artar. Ne güzel ne güzel…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.