İsrail resmen savaş ilan etti

İsrail resmen savaş ilan etti
Yayınlama: 08.10.2023
A+
A-

İsrail Başbakanı Netanyahu, anayasanın 40. maddesini 1973’ten bu yana ilk kez uygulayarak resmen savaş hali ilan etti.

İsrail’e yönelik Aksa Tufanı operasyonu başlatan Hamas’ın silahlı kanadı, dün sabah saatlerinde İsrail’e 5 bin roket ve havan fırlattı. Daha sonra İsrail topraklarına giren Hamas güçleri, çok sayıda İsrail askerlerini rehin aldı. Karşı saldırıya geçen İsrail ise Demirden Kılıçlar operasyonu başlattı. Saldırıda şu ana kadar iki taraftan da çok sayıda kişi hayatını kaybederken; İsrail Başbakanı Netanyahu, anayasanın 40. maddesini 1973’ten bu yana ilk kez uygulayarak resmen savaş hali ilan etti.

Operasyonun ardından İsrail’den misilleme gecikmedi. Gazze’deki bazı hedefler vurulurken, “savaşa hazırlık durumu” ilan edildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada “Hamas saldırıların sonucuna katlanacak” ifadesi de kullanıldı. İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas’ın operasyonuna karşılık ‘Demirden Kılıçlar’ operasyonu başlattı. Ülkede OHAL ilan edilirken okullar da tatil edildi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.