İstiklal Uğruna İstikbalinden Vazgeçenler Belgeseli

İstiklal Uğruna İstikbalinden Vazgeçenler Belgeseli
Yayınlama: 30.08.2024
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı için İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘İstiklal Uğruna İstikbalinden Vazgeçenler: Jandarma Albay Mümin Aksoy’ belgeselinin özel gösterimi yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımı ve  İzmir Valiliğinin ev sahipliğinde Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Devlet Opera ve Balesi Necdet Aydın Sahnesi’nde gerçekleştirilen özel gösterimde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İzmir Valisi Sayın Süleyman Elban konuşma yaptı.


Tarihimizde Sayısını Bilmediğimiz Kadar Çok Kahraman Var

İzmir Valisi Sayın Süleyman Elban konuşmasında tarihimizin büyük kahramanlarla dolu olduğunu ifade etti. İzmir Valisi Sayın Süleyman Elban, “Tarihi şan, şöhret ve büyük kahramanlıklarla dolu milletimizin tarihinde sayısını bilemediğimiz o kadar çok kahraman var ki. İşte bu kahramanlardan birisi olan Albay Mümin, kendisine yakıştırılan her türlü yaftalara, her türlü sıkıntılara ve canını, ailesini hiçe sayarak vatan uğruna öyle fedakarlıkta bulunuyor ki; işte bu fedakarlıklarda bulunan bu merhum aziz kahramanımız, o dönemde aziz Atatürk’ün de yoğun ve özel çabalarıyla esaretten kurtarılarak tekrar yurdumuza getiriliyor.” dedi. 

Hazırlanan belgesel sebebiyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şükranlarını sunan İzmir Valisi Sayın Süleyman Elban, “Onun bu güzel anısına yakışır bir belgeseli çok kıymetli Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya Beyefendi, hem bu tarihi kahraman kişinin saygınlığına uygun güzel bir belgesel hazırlanması hem de bu güzel belgesinin ilimizde gösterimi dolayısıyla teşrifleriyle bizleri onurlandırması bu tarihi kişinin ve kahramanın ruhunun şad olmasına ve yapmış olduğumuz çalışmaların fedakarlıkların da anlaşılmasına vesile olacağını düşünüyorum. Sayın Bakanımıza bu programın burada yapılmasına vesile olduğu ve bizleri onurlandırdığı için şükranlarımı sunuyor, hepinize iyi seyirler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Sayın Süleyman Elban’ın konuşmasının sonrasında Piyanist Fahir Atakoğlu tarafından piyano resitali gerçekleştirildi. Resitalin ardından konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hür bir milletin evlâtları olarak yaşamaktan duyduğu kıvancı dile getirdi. 


“Anadolu’nun Dilinde Dua, Gözünde Yaş Vardı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sizleri, her bir karışı aziz şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş bu vatan toprağında sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bundan tam 102 yıl önce, 28 Ağustos 1922 Pazartesi günü, Mustafa Kemal Paşa, şanlı ordusuyla birlikte Afyon’a girmiş; Türk sancağı, Afyon kalesinde dalgalanmaya başlamıştı. Ve işte o büyük zafere sadece 2 gün kalmıştı. Yüreği pare pare olan tüm Anadolu’nun dilinde dua, gözünde yaş vardı. Irmaklar çağlamak için o günü bekliyorlardı sanki, rüzgârlar esmek için o anı. Ve İzmir nefesini tutmuş, sinesinde vatan aşkı bu büyük zaferi bekliyordu. Güneşin bir başka doğduğu, dağlarında çiçeklerin açtığı, öksüz yavruları bağrına basan İzmir, muzaffer komutanını, muzaffer ordusunu bekliyordu. O gün gelip çatacaktı elbette. Geldi de.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri hatırlatarak şöyle konuştu:

“Ne diyordu Gazi: ‘Türk Milleti, yüzyıllardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve istiklâli, yaşamanın gereği saymış bir milletin, kahraman evlatlarıdır. Bu millet, istiklâlsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.’ Dediği gibi de oldu. İstiklâl destanımız büyük bir zaferle taçlandı.”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.