İsveç ve Finlandiya ile toplantılar iptal edildi

İsveç ve Finlandiya ile toplantılar iptal edildi
Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-

Ülkesinde hiç bir terör bağlantılı eylem ve gösteriye engel olmayan, hatta kılını bile kıpırdatmayan İsveç ve Finlandiya için Ankara’nın talebi üzerine Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısı süresiz bir şekilde iptal edildi

NATO üyeliğiyle gündeme gelen iki ülkeyle Türkiye arasında 3’lü mutabakat imzalanmıştı.

Bir süredir İsveç’te devam eden alçak saldırılara karşı Türkiye’den ses getirecek bir hamle daha geldi. Ankara’nın talebi üzerine Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısı süresiz bir şekilde iptal edildi. Finlandiya Dışişleri Bakanı son açıklamasında, “Türkiye ile görüşmeye ortam sakinleştikten sonra devam etmek en iyisi. Finlandiya’nın NATO sürecinde İsveç olmadan ilerlemesi olmaz” ifadelerini kullanmıştı.


Büyükelçiliğimiz önünde böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenler NATO’ya üyelik başvuruları konusunda bizden herhangi bir hayırhahlık beklemesin. Terör örgütü mensupları ve İslam düşmanlarını bu kadar seviyorlarsa, ülkelerinin savunmalarını da onlara havale etmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin veyahut Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz.”

İSVEÇ’in KILINI KIPIRDATMADIĞI OLAYLAR
Aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı politikacı Rasmus Paludan, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmıştı. Ondan önce de yine İsveç’te PKK terör örgütü yandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketini asıp protestolar düzenlemişti. İsveç hükümeti skandal olaylarla ilgili herhangi bir harekete geçilmeyeceğini belirtmişti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.