JN.1 kabusu büyüyor!

JN.1 kabusu büyüyor!
Yayınlama: 24.12.2023
Düzenleme: 24.12.2023 13:20
A+
A-

41 ülkede 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs JN.1 varyantıyla korku saçmaya devam ediyor

Fransa, ABD, Singapur ve Kanada’nın da aralarında olduğu 41 ülkede tespit edilen varyant Dünya Sağlık Örgütü tarafından da takibe alınırken, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ülkedeki güncel vakaların yüzde 44’ünden fazlasının da JN.1 varyantı olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü’nün hafta içinde “uyarı” yaptığı JN.1 varyantının dünya genelinde yayılmaya başladığı açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü, JN.1 varyantını “takip edilecek varyant” listesine almıştı.Şu ana kadar Fransa, ABD, Singapur, Kanada, İngiltere ve İsveç’te vaka sayılarının hızla arttığı ve bu ülkelerle birlikte 41 ülkede JN.1 varyantının tespit edildiği kayıtlara geçti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.