Kadın Helikopter Pilotundan 7/24 Görev

Kadın Helikopter Pilotundan 7/24 Görev
Yayınlama: 17.07.2024
Düzenleme: 17.07.2024 08:25
A+
A-

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan kadın helikopter pilotu Komiser Ebru Melek Kof, vatandaşların huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden gökyüzünde görev yapıyor.

Trafikten kaçakçılığa, terörle mücadeleden toplumsal olaylara kadar birçok alanda etkin görev üstlenen Kof, geçici bir süreliğine Kayseri’ye konuşlandırılmış durumda.

Gökyüzündeki Göz: Komiser Ebru Melek Kof

Kent asayişinin adeta havadaki gözü olan Komiser Ebru Melek Kof, özel kamera donanımına sahip helikopterde görev yapıyor. Bu helikopter, gece gündüz kayıt yapabilme, uzak mesafelerden plaka ve yüz tanıma gibi birçok ileri teknolojik özelliklerle donatılmıştır. Asayiş denetimi için hazırlıklarını sürdüren Kof, meslektaşlarına gökyüzünden yardım edebilmenin gururunu yaşıyor.

Çocukluk hayali olan helikopter pilotluğunu gerçekleştiren Komiser Kof, meslektaşlarına ve hemcinslerine örnek olmanın gururunu taşıyor. Polisin asli görevinin vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Kof, ekip arkadaşlarıyla 7 gün 24 saat göreve hazır beklediklerini belirtti.

Meslektaşlarının Havadaki Gözü

Asayiş, terörle mücadele, özel harekat ve toplumsal olaylar gibi birçok konuda görev yaptıklarını ifade eden Kof, karada görev yapan tüm meslektaşlarının havadaki gözü olduklarına dikkati çekti. Uçuş yaptıkları helikopterin birçok teknolojik donanıma sahip olduğunu aktaran Komiser Kof, şunları kaydetti:

“Biz 81 ile de gitmeye her an hazırız. Şu an Kayseri’de ihtiyaç duyulduğu için talebe binaen buraya geldik. Burada ildeki müdürlerimizin talebiyle asayiş, terör, narkotik gibi diğer birimlerin talepleri doğrultusunda olay mahalline gidip gökyüzünden görüntü aktarımı yaparak ya da suçlulara daha kolay ulaşmak için yardımcı oluyoruz. Saat gözetmeksizin ne zaman ihtiyaç olursa hazır bekliyoruz ve o anda reaksiyon gösterip havada olmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız, ildeki asayişin sağlandığından emin olup huzurlu hissedecekleri bir pozisyonda olsunlar diye gece gündüz ne zaman talep olursa havalanıyoruz.”

Huzur ve Güven İçin Koordineli Çalışma

Ebru Melek Kof, görev yaptığı kentlerde vatandaşların huzuru için karadaki meslektaşlarıyla koordineli şekilde çalıştıklarını anlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmaktan büyük gurur ve onur duyduğunu ifade eden Kof, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘İstikbal göklerdedir.’ Atamızın göklere çıkardığı bu istikbali sürdürmek için bu görevi yapıyoruz.” diye konuştu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.