Kanada Ambargoyu kaldırıyor

Kanada Ambargoyu kaldırıyor
Yayınlama: 26.01.2024
A+
A-

Kanada ve Türkiye silah ambargosunun kaldırılması için anlaşmaya vardı

TBMM’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasının ardından Kanada’dan dikkat çeken bir adım geldi. Kanada, 2020’den beri devam eden silah ihracatındaki kısıtlamaların kaldırılması konusunda Türkiye ile anlaşmaya vardı.


TBMM’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasının ve kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından uluslararası arenada da dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. ABD’den F-16 satışı konusunda ılımlı mesajlar gelirken, Kanada ise Türkiye’ye 2020’den beri devam eden silah ihracatındaki kısıtlamaların kaldırılması için harekete geçti.

İsminin açıklanmasını istemeyen iki kaynak Reuters’a yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya katılımıyla ilgili nihai belgeleri bugün ABD’ye göndermesinin beklendiğini ve bunun Kanada’nın ihracat kısıtlamalarını derhal kaldırmasının önünü açacağını söyledi. Bir başka kaynak ise bu konuda görüşmelerin aylardır sürdüğünü ve ocak ayı başlarında anlaşmaya varıldığını söyledi. Söz konusu anlaşmanın İsveç’in NATO onayı tamamlandıktan sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.