Kılıçdaroğlu iddialı konuştu. “6 ay’da ülke nefes alacak”

Kılıçdaroğlu iddialı konuştu. “6 ay’da ülke nefes alacak”
Yayınlama: 09.12.2022
A+
A-


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir televizyon yayınında konuşan Kılıçdaroğlu, 6’lı masada, güçlendirilmiş parlamenter sistemin esaslarının belirlendiğini duyurarak, “72 maddeden oluşan yapacaklarımıza dair program hazırlıyoruz. İktidara geldiğimizde ne yapacağımız o gün belli olacak.

Kılıçdaroğlu, “Var olan sistemin değişmesini istiyoruz. Bunun içinde anayasa değişikliği gerekiyor. Bizi bir araya getiren temel etmen, var olan sistemin değişmesi. İlk çalışmayı bu sistemi nasıl değiştiririz üzerine yaptık. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin esaslarını belirledik. Bu esasların ileride bir tartışmaya zemin açmaması için kanun maddelerini yazdık” dedi

Kılıçdaroğlu, “6 ay içinde topluma nefes aldıracağız. 1 yıl içerisinde ekonomide toparlama dönemi başlayacak. Hem bizim hem de yabancı işverenlerin Türkiye’de yatırım yapacağına inanıyoruz. Ekonomiyle ilgili çalışmalar altılı masanın bu toplantısında bitmeyebilir. Ama bir sonraki toplantıda kesin biter. Artık 15 günde bir toplanacağız. Çünkü seçim geliyor.

Enflasyon düşmez diyen Kılıçdaroğlu, “Hayatın gerçeği şu: Domatesi aldığım zaman domatesin fiyatı düştü mü düşmedi. Tam tersine arttı mı, arttı. Hayatın gerçeği vatandaşın alışveriş yaparken karşılaştığı gerçektir. Enflasyon düşmeyecek daha da yükselecek. İktidar düştü diye söyleyebilir ama siz gidip alışveriş yapınca bunun düşmediğini, ekonominin iyi yönetilmediğini göreceksiniz.Merkez Bankası’nın görevi enflasyonu önlemek ama yasalara uymuyor. Faizi düşürdük diyorlar yüzde 9’la kimse faizle kredi alabiliyor mu? İlk kez ödenen faizler borcu aştı. Borç yüz liraysa faizi 110 lira oldu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.