Kırkpınar efsaneleri

Kırkpınar efsaneleri
Yayınlama: 09.07.2024
A+
A-

Ön eleme müsabakalarıyla 4 gün süren 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri finalinde Yusuf Can Zeybek ile Mustafa Taş karşı karşıya geldi. Puanlama güreşine kalan müsabakanın 50’inci dakikasında Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş’ı yenerek üst üste ikinci kez Başpehlivanlık unvanını elde etti.

Manavgat Belediyesi sporcusu Kırkpınar’ın en iddialı güreşçisi olarak görülen Megastar lakaplı Ali Gürbüz çeyrek final puanlama müsabakasında Hüseyin Gümüşalan’a yenilerek turnuvaya veda etti. Er Meydanlarının Örümcek Adamı Başpehlivan Serhat Gökmen ise çeyrek finalde Hamza Özkaradeniz’i geçerek yarı finalde Mustafa Taş ile karşılaştı. Müsabakayı kaybeden Gökmen başpehlivan üçüncüsü oldu. Güreşleri, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, basın mensupları ve binlerce vatandaş yerinden izledi.

664. Kırkpınar Ağası Belli Oldu

Sarayiçi Er Meydanı 664’ üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreş ağası ihalesini 34 milyon 571 bin 952 lirayla iş insanı Ufuk Özünlü kazandı.

Her yıl Edirne’de düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, temmuz ayı başında gerçekleştirildi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Türkiye’nin en köklü ve en prestijli spor organizasyonlarından biri olarak, her yıl binlerce izleyiciyi Sarayiçi Er Meydanı’nda ağırlıyor. Bu yıl da birbirinden iddialı isimlerin mücadele ettiği turnuva büyük ilgi gördü.

Başaltına Manavgat imzası

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri Başaltı boyunda Manavgat Belediyesi’nin güreşçisi Kemal Şahin final yaparak Başpehlivanlığa, Büyük Ortada kategorisinde güreşen İlker Durmuş ise üçüncü olarak Başaltı Pehlivanlığına yükseldi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.