KKTC ile spor alanında her türlü işbirliğine hazırız

KKTC ile spor alanında her türlü işbirliğine hazırız
Yayınlama: 07.11.2023
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etti.

Girne’de düzenlenen 13. Spor Şurası’nda konuşan Bakan Bak, Türkiye’nin KKTC ile spor alanında her türlü işbirliğine açık olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ziyarette bulundu. 

Bakan Bak ilk olarak, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’da yıkılan otelin enkazında kalarak yaşamlarını yitiren ve “Şampiyon Melekler” olarak anılan KKTC vatandaşlarının mezarlarına ziyaret etti.

Bakan Bak, depremde hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımındaki öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan 35 kişinin Gazimağusa Kabristanı’ndaki mezarlarına ziyarette bulunup dua etti.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile depremde hayatını kaybedenlerin ailelerinin eşlik ettiği Bakan Bak, “Şampiyon Melekler”in mezarlarına çiçek bıraktı.

Ziyarette KKTC Din İşleri Başkanlığı Gazimağusa Sorumlusu Faruk Seçkin tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Aileler, çocuklarının adını yaşatacak spor salonu için Bakan Bak’tan destek istedi.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak ise, Türkiye Cumhuriyeti olarak birçok spor tesis yaptıklarını belirterek, “Şampiyon Melekler”in adını yaşatacak tesise de destek verecekleri kaydetti.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, KKTC’de düzenlenen ‘13. Spor Şurası’na katıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çeşitli temaslar için bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ‘13. Spor Şurası”na katıldı.

KKTC Başbakanlığınca Girne kentinde düzenlenen Şura’ya, Bakan Bak’ın yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, ana muhalefette bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Başkanı Tufan Erhürman, KKTC’den çeşitli federasyonların başkanları ile sporcular iştirak etti.

Şura’nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, spor alanında KKTC’ye uygulanan acımasız ambargoların kabul edilemeyeceğini belirterek, “Öğretmenlerimize ve gençlerimize güveniyorum. Tüm engelleri başarıyla aşacağız.” ifadelerini kullandı.

Gazze’de yaşanan gelişmelerin yıllar önce Kıbrıs’ta yaşandığını anlatan Tatar, o dönemde Birleşmiş Milletler ve İngiltere’nin katliamlara müdahale etmediğini dile getirdi.

KKTC’li sporcuların Türk milli takımları formasıyla çeşitli başarılara imza attığına işaret eden Tatar, KKTC’li sporcuların uluslararası müsabakalara katılamamasının, dünyanın ayıbı olduğunu söyledi.

“Türkiye, KKTC ile spor alanında her türlü işbirliğine açıktır”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da, Şura’da yaptığı konuşmada, önemli bir tanıtım aracı olan sporun gücünü asla unutmamak gerektiğini ifade etti.

Sporun, tesisleriyle, sahalarıyla ve turizmiyle bir sektör olduğunu ve bu sektörün gelişimine yapılacak yatırımların önemli olduğunu vurgulayan Bakan Bak, 6 Şubat depremi sonrası özellikle deprem bölgesinde yaraların sarılması adına bölgeye yatırımların yapılmaya devam ettiğini söyledi.

Konuşmasında, depremde yaşamını yitiren Şampiyon Melekler Takımını da anan Bakan Bak, sporun ayrıca bağımlılıklarla mücadelede önemli bir araç olduğuna da değindi.

Bakan Bak, Türkiye’de yetenek taramaları, ‘yüzme öğrenmeyen kalmasın’ kampanyaları, lisanslı oyuncu ve kulüp sayısının artırılması, tesisleşme, yüzme havuzları açısından büyük gelişmeler yaşandığını kaydetti. Bakan Bak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yolda ilerlemeye devam ettiklerini, 2024 Paris Olimpiyatlarında da bayrağı göndere çektirmek için çalışacaklarını vurguladı.

Bakan Bak, sporun bir yaşam tarzı olduğunu gençlere anlatmak gerektiğini belirterek, Türkiye’nin KKTC ile spor alanında her türlü işbirliğine açık olduğunu kaydetti.

Bakan Bak, Çetinkaya Taksim Sahası’nı inceledi

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin katkılarıyla çevre düzeni ve zemini sentetik çim yapılan Çetinkaya Taksim Sahası’nda incelemelerde bulundu. 

Osman Aşkın Bak’a Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Mehmet Tatar eşlik etti.

Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Tatar, Bakan Bak’a adının yazılı olduğu 66 numaralı Çetinkaya forması takdim etti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.