Konuşulan Formül, “Anayasanın açık ihlalidir, Küresel sömürgecilerin planlarıdır”

Konuşulan Formül, “Anayasanın açık ihlalidir, Küresel sömürgecilerin planlarıdır”
Yayınlama: 06.03.2023
A+
A-

Meral Akşener’in 6’lı Masa’ya geri dönüp Yavaş ve İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını teklif etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Mehmet Uçum, “Aynı kişinin hem cumhurbaşkanı yardımcısı hem belediye başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkıp 6’lı Masa’dan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni bir Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş formülüyle masaya geri döndü. Akşener, 6’lı Masa’nın bugün yapılacak toplantısı öncesi Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı partisinin genel merkezinde ağırladı.

Sonuçsuz arayışlar
Mehmet Uçum, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez.127/5).Aynı kişinin hem CB Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasa’nın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışlar

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.