Konya da göğsümüzü kabartan fabrika açılışı

Konya da göğsümüzü kabartan fabrika açılışı
Yayınlama: 22.01.2024
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Konya’daki 56’ncı Fabrika Bakım Müdürlüğünün temel atma törenine katıldı. Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın da katıldığı törende konuşan Bakan Yaşar Güler şunları söyledi:

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN EKİPLERİ 6 ŞUBAT’TA HIZLICA BÖLGEYE GİTTİ

“Temel atma töreni vesilesiyle huzurun ve hoşgörünün şehri, Anadolu Selçuklularının ve Karamanoğullarının başkenti, Mevlana’nın diyarı, güzide şehrimiz Konya’da, sizlerle birlikte bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Fabrikamızın; şimdiden Konya’mıza, ülkemize, asil milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Konya’mız; tarımdan sanayiye, kültürden turizme kadar pek çok alanda sağladığı katma değerler ile ülkemizin önde gelen şehirlerinden biridir. Elbette ki şehrimizin böyle önemli bir seviyeye ulaşması, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile kamu ve yerel yöneticilerimizin üstün gayretleri sonucunda mümkün olmuştur.

Her sokağında tarih ve kültürün yaşandığı, manevi dünyamızın merkezlerinden biri olan Konya’nın, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin sergilediği özverili çalışmalar; şehrin gelişimine büyük katkılar sağlarken, hizmet ve eser belediyeciliğinde de örnek gösterilmektedir. Burada özellikle ifade etmek isterim ki Konya Belediyelerimiz, sadece kendi yetki sahalarındaki hizmetleriyle değil; ülkemizin yaşadığı afetlerde, yaraların sarılması için sergiledikleri çalışmalarla da milletimizin takdirini kazanmıştır. Nitekim 6 Şubat tarihli büyük deprem felaketinin ardından hızlıca bölgeye giden Konya Belediyelerinin ekipleri, başta arama-kurtarma olmak üzere depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkânlarını seferber etmiştir. Bu vesileyle başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza, belediyelerimizin üstün gayret ve fedakârlıkla çalışan tüm seçkin personeline bir kez daha teşekkür ediyorum.

SON DERECE ÖNEMLİ BİR PROJE

Sahip olduğu tarihî ve kültürel mirasın üzerine modern belediyecilik anlayışıyla yeni yatırımları birer birer gerçekleştiren Büyükşehir Belediyemizin, bugün, bir başka önemli yatırımı daha hayata geçirmesine şahitlik ediyoruz. Temelini atacağımız bu fabrika, Belediyemizin bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımı olmasının yanı sıra aynı zamanda stratejik bir niteliğe sahiptir. 1950’den beri hizmet veren 56’ncı Bakım Fabrikamızın; bu yatırımla yeniden iskân edilmesi, imkân ve kabiliyetlerinin artırılması, kahraman ordumuzun kritik ihtiyaçlarının karşılanması noktasında son derece önemli bir projedir. İnanıyorum ki Konya’mız, bu projeyi de alnının akıyla ve başarıyla tamamlayacak, ülkemizin savunma sanayisi alanındaki gelişimine katkılarını artırarak devam ettirecektir.

Nitekim Konya’nın savunma sanayisindeki tecrübesi, köklü bir maziye dayanmaktadır. Kamu teşekküllerinin yanı sıra asırlık özel sektör firmalarıyla savunma sanayisi alanında adından gururla söz ettiren Konya; İstiklal Harbi’mizin zaferle sonuçlanmasında da önemli roller üstlenmiştir. Zira Millî Mücadele Dönemi’nde Akşehir’deki Batı Cephesi Komutanlığının karargâhına ev sahipliği yapmasının yanı sıra Konya, şehirde kurulan İmalat-ı Harbiye Fabrikası ile ordumuzun ihtiyaç duyduğu silahların ve mühimmatların imal, bakım ve onarımını yaparak hayati görevler icra etmiştir.

Konya, sahip olduğu stratejik coğrafi konumu ve geniş ulaşım ağı sayesinde silah, mühimmat ve malzemenin yanı sıra iaşe, ikmal ve lojistik malzemelerin temini ve cepheye gönderilmesinde de önemli roller üstlenmiştir. Bu tarihî mirastan ilham alan Konya, bugün de Hava Kuvvetlerimizin seçkin birliklerinden biri olan 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığımız ile 56’ncı Bakım Fabrika Müdürlüğümüze ve 47’nci Mühimmat Bölüğümüze de ev sahipliği yapmaktadır.

Ayrıca Konya’da bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Okulu ile Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığımız da faaliyetlerine büyük bir başarıyla devam etmektedirler.

Konya’da konuşlu birliklerimizden;

– 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığımız; gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekâtlarda etkin görevler üstlenerek teröristlerin inlerini başlarına yıkarken;

– 70 yılı aşkın mazisi ile 56’ncı Bakım Fabrika Müdürlüğümüz de başta Kıbrıs’taki birliklerimiz olmak üzere Kara Kuvvetlerimizin muhtelif unsurlarının ihtiyaç duyduğu bakım, onarım, yenileme, imalat, kurtarma ve harekât alanı desteği gibi çok yönlü vazifeleri, başarıyla yerine getirmektedir.

– 47’nci Mühimmat Bölüğümüz de sorumluluğundaki mühimmatın depolanması, muayenesi, ikmal ve nakli gibi kritik görevleri icra etmektedir. 

Bu vesileyle “Cephanelik Dönüşüm Projesi” kapsamında 47’nci Mühimmat Deposu Bölük Komutanlığının, Çumra’daki yeni ve modern tesisine çok yakın bir zamanda taşınacağının da müjdesini vermek isterim.

SİBER VE UZAY ALANLARINDA DA KRİTİK PROJELERİ BAŞLATTIK

Bir asır önce varlık yokluk mücadelesi veren bir ülkeden, bugün kendi silah sistemlerini tasarlayıp üretebilen, bunları ihraç edebilen ve dünyanın önde gelen savunma sanayi şirketlerine sahip olan bir ülke konumuna ulaştık. Bugüne kadar yerli ve millî savunma sanayimizin ürettiği birçok ürünü; şanlı ordumuzun, dost ve müttefik ülke silahlı kuvvetlerinin hizmetine sunduk. Son olarak 3 gün önce de yine yerli ve millî imkânlarla üretilen gemilerimiz ile insansız deniz aracımızı, kahraman ordumuzun envanterine dâhil ettik. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda sadece kara, deniz ve hava platformlarında değil, siber ve uzay alanlarında da kritik projeleri başlattık. Nitekim uzay bilim misyonumuz çerçevesinde ilk kez bir Türk vatandaşı, Hava Kuvvetlerimizin seçkin bir personeli olan Pilot Albay Alper Gezeravcı, uzay yolculuğuna çıktı. Bu yolculuk ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesinin yeni ve tarihî bir adımıdır. Bundan sonra da uzay çalışmalarımız, kararlılıkla sürdürülecektir. Savunma ve havacılık ihracatında, öncü şehirlerimizden olan Konya da sahip olduğu potansiyel ve oluşturduğu ekosistem ile savunma sanayimizin bu gelişiminde, merkezi bir üs olma durumunu daha da pekiştirecektir.

Kahraman ordumuzun etkinliğinin artırılması için ihtiyaç duyduğumuz silah sistemlerinin bakım, onarım ve modernizasyonlarının, kendi imkân ve kabiliyetlerimizle yapılması hayati önemdedir.

Bu yeni tesisle birlikte, fabrikamızın önümüzdeki dönemde şanlı ordumuza sağladığı katkıların artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Fabrikamızın açılmasıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, donanım ve teknolojik olarak güçlü bir tesise daha kavuşmuş olacaktır. Böylece ihtiyaç duyduğumuz hizmetler de daha etkin, daha modern ve hızlı bir şekilde karşılanmış olacaktır.

Kimsenin şüphesi olmasın ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başta savunma sanayi olmak üzere hemen her alanda yakaladığımız bu gelişim ve ilerleme ivmesini, en üst seviyelere çıkartacağız. Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihî dönemde, “Türkiye Yüzyılı”nı aynı zamanda savunma sanayisinin ve üretimin yüzyılı yapmak en önemli hedefimizdir. 

Bu anlayışla Millî Savunma Bakanlığı olarak,

– Yerli ve millî savunma sanayimizin geliştirilmesi dâhil, ülkemizin ve asil milletimizin bekası için gece gündüz demeden çalışmaya;

– Daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz 56’ncı Bakım Fabrikamızın bir kez daha Konya’mıza, ülkemize, asil milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Böylesine önemli ve büyük projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlayan başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Fabrikamızın bugünlere gelmesinde emeği geçen asker, memur ve işçi tüm arkadaşlarımı da tebrik ediyor; ebediyete irtihal etmiş olanları rahmetle anıyorum. Sizleri bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.”Okunma Sayısı 

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.