Konya da tiyatro severler bu oyunu konuşuyor

Konya da tiyatro severler bu oyunu konuşuyor
Yayınlama: 04.03.2024
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir tiyatrosundan muhteşem bir oyun daha

         Konya da kurulduğu günden bu yana, adından sürekli söz ettiren Konya Şehir Tiyatrosu, yine görkemli bir oyunla seyircisiyle buluştu.

Uzun zamandır İsrail’in Filistin halkı üzerindeki zulmüne sessiz kalmayan Konya Şehir tiyatrosu, Ilan Hatsor’un kaleme aldığı, “Eskişehir Şehir Tiyatrosu” oyuncularından, ödüllü yönetmen “Hakkı Kuş’un” yönettiği Maskeliler isimli oyun, seyirciden yoğun ilgi gördü.

Filistinli üç erkek kardeşin İsrail zulmü ve baskısı ile dağılmasını, yok olmasını konu alan oyun, çarpıcı etkisini gösteriyor. İzleyici,  temsili İsrail askerleri ile karşılanıyor ve bilet kontrolleri bu şekilde yapılıyor. Dekorun içinde, sahnenin  sağında ve solunda oluşturulmuş platformlarla da seyirci baskıyı derinden ve neti bir şekilde hissediyor.

Oyunun müzikleri izleyenleri derinden sarsıyor. Filistin halkının neler yaşadığını, nasıl bir duygu içinde olduğunu oyunun müzikleri, çarpıcı bir şekilde yansıtıyor. Bunun yanı sıra erbanilerle tasarlanmış doğal sesler, atmosferin bir hayli gergin olmasını sağlıyor.

Üç oyuncunun da birbirinden başarılı oyuncukları ile oyunun etkisi daha da artıyor. Büyük emek harcanmış olduğu aşikar olan bu oyunu, sanatseverlerin  ve Konya halkının ilgi göstererek sahnede uzun süre kalması söz konusu.  Oyun diğer büyükşehir tiyatroları ve Devlet Tiyatrolarında da sahnelendi.  İzlemeyenler için Konya da oyunun yeniden sahnelenecek olması tiyatro severler için de büyük bir şans

Yazan: Ilan HATSOR
Yöneten: Hakkı KUŞ
Oyuncular: Erkan ERKOÇ, Oktay GÜRSOY, Raşit KOÇER, Berfu Kılıç ÇİFTCİ, Bahaddin ÇİÇEK, Hüseyin Resul CEYLAN, İlyas AKSİN, Sude ŞİMŞEK, Abdullah MALKOÇ, İsa TURHAN, Mustafa YILMAZ, Ahmet Fahri BÜYÜKATEŞ
Dekor Tasarımcısı: Emre SATI
Işık Tasarımcısı: Zeynel IŞIK
Müzik Tasarımcısı: İlke Ulaş KUVANÇ
Görüntü Tasarımcısı: Mustafa UZMAN
Koreograf: Gülden ÇELEN
Dramaturg: Eyüp TORU
Makyöz: Sevgi BAYAT
Yönetmen Yardımcısı: Berfu Kılıç ÇİFTCİ
Sahne Amiri: Bahaddin ÇİÇEK
Işık Uygulama: Ahmet Yesevi ÖZEL
Kondüvit: Hülya KURT
Kostüm-Aksesuar Sorumlusu: Mehmet Ali ÇELİKTEN
Projeksiyon Uygulama: Harun UÇAR
Dekor Uygulama: Yaşar ERKEK, Ali ERSOY, Eren ACAR, Erhan ATAY, Halil İbrahim KURT

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.