Konyaaltı Belediye Koruluğunda Yangın

Konyaaltı Belediye Koruluğunda Yangın
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-

Konyaaltı Belediyesi karşısında ve yan tarafında bulunan ormanlık alanlarda çıkan yangın Konyaaltı Belediyesi ekiplerinin dahil olduğu çalışmayla kısa sürede söndürüldü. Yangın süresince alandan ayrılmayan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan çalışmaları yakından takip etti. 

Konyaaltı Belediyesi’nin karşısında ve yan tarafındaki ormanlık alanda çıkan yangın korku yarattı. Evlere ve iş yerlerine sıçramasından korkulan yangına ilk müdahaleyi Konyaaltı Belediyesi ekipleri yaptı. Ardından çalışmalara Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, TOMA’lar ve AFAD ekipleri katıldı. Yangına ayrıca havadan da helikopterle müdahale edildi. Ekiplerin yoğun uğraşı sonucunda kısa sürede söndürülen yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Yangının neden çıktığı ise araştırılıyor.  

İLK MÜDAHALE BELEDİYE EKİPLERİNDEN 

Yangın süresince bölgeden ayrılmayan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Belediyenin bütün arazöz ve su tankerlerini yangın bölgesine sevk ettirdiklerini belirten Başkan Cem Kotan, “Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın kontrol altına alındı. Saat 12.50 sularında dumanları gördük ve arazözlerimizi bölgeye sevk ettik. Hemen itfaiyeyi aradık.Ekiplerimizin ilk müdahaleyi yapmasının ardından itfaiye ekipleri yangına müdahale ettiler.

Buradaki yangının başlamasından 10 dakika sonra belediye binasının yan tarafındaki ormanlık alanda da yangın başladı. Arazözlerimiz oraya da müdahalede bulunarak yangını söndürdüler” dedi. Yangının iki ayrı noktada çıkmasının kafalarda soru işareti yarattığını kaydeden Kotan, “Çok üzgünüm. Ağaçlarımız yandı, içimiz yanıyor. İki ayrı noktada aynı zamanda yangın çıkması kafamızı karıştırdı. Ama şu an ne desem yanlış olur. Yangının neden çıktığına yönelik çalışmalar sürdürülüyor” diye konuştu.  

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.