Korkuteli Şehzade Korkut Şenlikleri

Korkuteli Şehzade Korkut Şenlikleri
Yayınlama: 30.08.2024
A+
A-

Korkuteli Belediyesi tarafından düzenlenen 33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri kapsamında dört gün sürecek olan konserlerin ilk gününde mahalli sanatçılar sahneye çıktı.

Korkuteli Belediyesi tarafından Bu yıl 33.’sü düzenlenen Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri kapsamında dört gün sürecek konserler dün başladı. Eski Köy Garajındaki konserin ilk gününde ilçedeki mahalli sanatçılar sahne aldılar. Konsere; Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran, Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Osman Nuri Kök, Ak Parti Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

Konserin ilk bölümünde davul zurna ekibi sahneye çıktı ve türküleri çaldılar. İkinci bölümde ise bağlama ekibi en güzel Antalya ve Korkuteli Türkülerini çalıp söylediler. Konserlerin açılış konuşmasını yapan Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran; Sayın halkımız, kıymetli misafirlerimiz, hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Bir haftadır devam eden şenliklerimiz, bugün üzerine biraz daha koyarak devam ediyor. Yörük Diyarı olan, Yörük Kızı tabiri ile anıldığımız Korkuteli’nde ilçemizi daha güzel tanıtmak, ulusal anlamda Korkuteli’mizin adını duyurmak adına Yörük Göçü yaptık. Halkımızla bir arada, ben değil biz diyerek bugünü güzelleştirmeyi başardık. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Saniye Başkan; Bizler Köklü Geçmiş Aydınlık gelecek şiarıyla çıktığımız bu yolda Korkuteli’ni günden güne daha çok güzelleştirmeye çalışıyoruz. Yanımızda olduğunuz için bizleri bu yolda yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Bugünü yöremizin mahalli sanatçılarına ayırdık. Sazları ile sözleri ile onları dinleyeceğiz. Yarın Sevcan Orhan konserimiz olacak Büyükşehir Belediyemizin desteği ile. 1 Eylül’e kadar sizler için dolu dolu bir program yaptık. Korkuteli tarihinde 17 başpehlivan yetiştirmiş bir yer aynı zamanda Kırkpınar Yağlı güreşlerinde de sekiz kez altın kemer Korkuteli’ne geldi. Türkiye’de böyle bir yer daha yok. 1 Eylül’de ulusal anlamda ses getirecek büyük bir güreş organizasyonu yapalım dedik. İnşallah Rabbim niyetimizi halis eyler. Hepinizi güreşlere bekliyoruz. İyi akşamlar iyi eğlenceler.” Diye konuştu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.