Korkuteli’de başpehlivan Hasan Cengiz oldu

Korkuteli’de başpehlivan Hasan Cengiz oldu
Yayınlama: 02.09.2024
A+
A-

33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivan Hasan Cengiz oldu. Ali Gürbüz ile final yapan Cengiz, Ali Gürbüz’ün omzundan sakatlanarak müsabakadan çekilmesi sonucu başpehlivan oldu.

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ve Eşi Korkuteli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran,’ın ev sahipliğinde Korkuteli Belediyesi tarafından bu yıl 33.’sü düzenlenen, Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri Korkuteli 100. Yıl Atatürk Stadyumunda gerçekleşti. Sabahın erken saatlerinde başlayan güreşlere, 72’si başpehlivan olmak üzere toplam 1052 pehlivan katıldı.

33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşlerine; CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, , Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP Önceki Dönem Milletvekili Tuncay Ercenk, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,CHP Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli, CHP Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Osman Nuri Kök, Ak Parti Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri, çevre il ve ilçelerin belediye başkanları, çevre il ve ilçelerin siyasi parti temsilcileri, 6. Bölge esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet  Tural, Antalya AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri Önceki Güreş Ağası Seyfettin Selim ve güreş severler katıldılar.

Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Yusuf Can Zeybek, Mehmet Yeşilyeşil gibi başpehlivanların kol bağladığı heyecanlı güreşlerin olduğu Korkuteli’nde yarı finalde; Ali Gürbüz, Ali İhsan Batmaz ile Hasan Cengiz Mehmet  Yeşilyeşil ile eşleşti.

Rakiplerini yenen Ali Gürbüz ve Hasan Cengiz finale çıkan isimler oldular. Final güreşi sırasında omzundan sakatlanan Ali Gürbüz’ün müsabakadan çekilmesi sonucu 33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Başpehlivanı Korkuteli Bozova’lı Hasan Cengiz oldu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.