Macaristanı ziyaret etti

Macaristanı ziyaret etti
Yayınlama: 01.02.2023
A+
A-
Sayın Bakanımızın Macaristan’ı Ziyareti, 31 Ocak 2023, Budapeşte

Bakan Budapeşte’de ilk görüşmesini stratejik ortağımız Macaristan’ın Başbakanı Victor Orban ile gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, gerçekleştirdikleri verimli görüşme için Başbakan Oban’a teşekkür etti. Sayın Bakanımız ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını ve ülkemize davetlerini Başbakan Orban’a iletti.

Bakan bilahare Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto’yla bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasında ekonomik-ticari, savunma, enerji, turizm ve eğitim alanlarında işbirliği ele alındı. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilerin “Geliştirilmiş Stratejik Ortaklık” seviyesine çıkarılacağını belirtti ve Macaristan’ın Türk Devletleri Teşkilatına katkılarını takdir ettiğimizi kaydetti.

Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Bakan son olarak Antalya Diplomasi Forumu (ADF) ve Macaristan Dış İlişkiler ve Dış Ticaret Enstitüsü (IFAT) işbirliğiyle gerçekleştirilen panele katıldı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.