MAKÜ tarih yazacak

Yayınlama: 06.03.2024
Düzenleme: 06.03.2024 15:20
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Ünivirsitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökmen Arslan öncülüğünde  Mutluluk Araştırmaları Koordinatörlüğü kuruldu

Dünya Sağlık Örgütünün vermiş olduğu sonuçlar ya da dünya mutluluk veri tabanının bize vermiş olduğu sonuçlar çok da mutlu bir toplum olmadığımızı söylerken, Dünya’da aslında var olan fakat Türkiye’de bir ilki gerçekleşecek.

 Hem Türkiye’nin mutluluk haritasını hem de mutluluk adına neler yapılabileceğini araştırılacak.  Uygulamalar geliştirebilecek  İlk adımı atıldı.

Bu konu neden önemli ?

Bakınız kimi yaşam ve hayata dokunan haber ve iletilerde, doktorundan, aktüelcisine, ana haber bültenini okuyanından, kitap yazanına kadar tüm bu işin içinde yer alan unsurlar, kişiler hep şöyle konuşur

-Avrupa da yapılan araştırmaya göre vs….

-İsveçde yapılan bir araştırmaya, ABD de yapılan bir araştırmaya göre ….vs…

Felan….

Yani adamlar yapmış, Nerde, nasıl, kim, ne kadar sürede, kaç kişiyle, ne sürede vs bunların hiçbir dökümü yok. Radyo dan sunucumuz okuyor

-Avrupa da yapılan bir araştırmaya göre ayakkabıların ayak tabanındaki çivilerin felan filan işte…. Hiçbir dayanağını görmediğimiz bilgiler yüzdeleri  aktarıldığına çok tanık oluyoruz.

Hatırlayın “Ben Bir Türk Zabitiyim” adlı kitabın yazarı Mustafa Ertuğrul’un belgeselini yapan Mustafa Aydemir eğer ki bu araştırmayı ve belgelere dayanan belgeseli, bilgileri kitap haline getirmemiş ve bu hikayeyi eğerr ki Fransızlar ya da Almanlar ele geçirmiş olsaydı nasıl bir kitap ortaya çıkartmış olacaktı  bir düşünün?

Söyleyeyim … Her iki ülke yazarı da kendi ülkesine ve hikayesine göre kitaplaştıracaktı. Yani kendi tarihimizi kendimiz yazmamız gerekiyor. Ben Bir Türk Zabitiyim adlı eserin bizi bu kadar ilgilendiren ve heyecanlandıran en büyük yanı budur. Kendi tarihimizi yazmış olmamızdır. Yaşasın varolsun Araştırmacı akademisyen Mustafa Aydemir hocamıza….

Gelelim Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  Mutluluk Araştırmaları konusunda oluşturulan platform çalışmasına. Buradan çıkacak sonuç gerçek ve net sonuç olacak. Ve her şeyden önemlisi bu mutluluk profili ve mutluluk haritasını değil ABD li Değil Alman, Avusturyalı bizim kendi özbe öz değerlerimiz sonuçlandıracak. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi ?

Yalan olmayacak, uydurma değerler olmayacak, kendi insanımızın gerçek mutluluk yol haritası ortaya çıkacak ve hiç kimse bunun üzerine afaki cümleler, sözler, sonuçlar ortaya koyamayacak. YAŞA Varolsun öğretim üyemize bu işe kafa yoracak olan ekibe ve elbette ki bunun için bunun yolunu açan Üniversite Rektörümüze binlerce teşekkür ediyor saygıyla çalışmalarının önünde eğiliyoruz. Ne güzel ne güzel…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.