Mavi Kod, Medstar-insanlığa verilen önem

Yayınlama: 08.12.2023
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Medstar’dayız. Annemin rahatsızlığı nedeniyle daha çok tanış olduk, daha çok kucaklaştık hastanemizle. Kendi rahatsızlığımda da tercih ettiğimiz hastanemiz.  Kimi hastanelerde olmayan bölümler Medstar Hastanesinede mevcut. Böyle olunca Hastanemiz e olan ilgi de büyük, hasta kabullünde de ilgi çok.

Muayene sıramızdayız.

Hastalar büyük bir hassasiyet ve disiplin içinde dikkatlice muayeneye alınmakta. Yine sırasını bekleyen tedavisi takip edilen bir hastamız aniden rahatsızlanınca Mavi Kod uyarısı yapıldı. Bilinçli eğitimli sağlık personeli Mavi Kod, Mavi Kod diye seslenmesiyle birlikte Mavi Kod ekibi anında rahatsızlanan hastamızın yanında oldu.

Odalarında hastalarını tedavi eden ve her şeyi bırakarak dışarı çıkan Profesör Mustafa Çetin, ve aynı duyarlılığı gösteren Ayşe Kargı ilk müdahaleye destek veren hekimler oldu. İçimizi burkan ve üzüntüye boğan bu durum tüm sağlık ekibine de duygu sağanağı yaşattı.

Mavi Kod ekibinin soğuk kanlılığı, hastaya müdahalesi iş bilir davranışı hastanın sağlıklı bir şekilde yoğun bakıma alınmasına katkı verdiğine tanık oldum. Bu kareleri daha çok TV lerin belgesellerinde izleyip görüyoruz. Oysa burnumuzun dibinde bizim sağlık ekiplerimizin de kat kat daha fazlasını ortaya koyabileceği hep gözardı edilmekte.

İnsanlığa verilen önemi, hasta ve yakınlarına olan duyarlılığın en üst seviyesini yaşanan bu kısa anda ki müdahale film şeridi gibi önümüzden geçer gibiydı. Her hastanemizde mutlaka bu duyarlılık vardır ancak Medstar da topyekün olaya müdahale edilme çabası göğsümüzü kabarttı, gurur duyduk, mutlu olduk. Bu olay da taşın altına elini koyan 1 ken 3, üç iken 5, 5 iken 10 kişi birden hastaya müdahale de çoğalan Medstar Hastanesinin doktorlarını , sağlık personelini, yürekten kutluyorum. Mavi Kod alarmı ile hastanın yanında saniyeler sonra yetişen işinin uzmanı doktor ve hemşireleri de ayrıca kutlarım. Ne güzel ne güzel…

MAVİ KOD Alarmı Nedir ?

Acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastalar, hasta yakınları ve tüm hastane personeline en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayan acil durum yönetim aracıdır.

MAVİ KOD Kimlere verilir ?

Ani dolaşım ve solunum durması olduğunda, hastaya en kısa sürede müdahale edilmesini sağlamaya yönelik acil durum yönetim aracıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.