Medeniyet dediğin….Barbar dediğin !

Yayınlama: 29.01.2023
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Milli Yazarımız Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını yazdığı tarihlerde dahi bugünü gören o günün şartlarında dahi yaşananların bugün bile hiçbir zaman değişmeyeceğini ve içinde bulunduğu durumu

-Medeniyet Dediğin Tek Dişi Kalmış Canavar

Diye gerçekleri ifade etmiştir. 100 yıl da değişen bir şey yok. Medeniyet’in tanımını yaparken ülke olarak biraz aceleci davranmışız. Yada Medeniyet bize başka türlü anlatılmış ve inandırılmak istenmişiz. Ne o ülkeleri görebilmekteydik, ne de yaşantılarından bi haberdik. Anlatılan ve söylenenlerin yalancısı olduk yıllarca.

Ülke olarak bazı mevzularda geç yakaladıklarımız oldu elbette ancak insan olma, Erdemli insan olma, merhametli ve vicdanlı olma ve herşeyden önemlisi örf ve ananesi hiçbir ülkede olmayan değerlere sahip olma güzelliğini yakalamışız. Bırakmıyoruz bunu. Hiçbir zaman da terk etmedik. Ne misafirlikte, ne düğün dernekte ne büyüklerimize karşı davranışşlarımızda. Sahip olduğumuz bu değerler bizi diğer ülke yaşantı ve vatandaşlarından ayıran en temel özelliğimiz olmuştur.

Ülkemize gelen her bir yabancı misafirin dilinde aynı sözler

Türkler, mütevazi, sıca kanlı, yardım sever, mert, iyi insanlar…

Ne mutlu bizlere ki bunu söyleten bir ülke olmuşuz

Son yıllarda ülkemizin sunduğu fırsatlar nedeniyle yerleşen, yeni bir hayat kuran yabancıları hepimiz görüyoruz izliyoruz. Hepsine dokunuyor,yakından görüyoruz. Onlarla birlikte yaşamaya başladık.

Mehmet Akif Ersoy’un istiklal marşımızda söylediği o cümleyi aramaya başlamadan daha yolun başında buluyoruz sözün karşılığını.

Medeniyet dediğimiz yabancıların aslında medeniyet kavramından hiç ders çıkartmamış, medeni insan olmanın kavramının yanından bile geçmemişler.

Çoğunluğu böyle. Ne oturmasını ne kalkmasını, ne konuşmasını, ne davranışlarında ki adap, edep mevzularında sınıfta kalmış olduklarının tanığı olduk. Medeniyet gerçekten Tek Dişi Kalmış fos canavar. Gözümüzde büyüttürmüşler, görmediklerimize değer biçtirmişler. Çok şükür artık gözlerimizle görüyor, yaşadıklarımızla anlıyoruz. Medeniyet ve Medeni ülke TÜRKİYE miz olduğunu net bir şekilde görebilmekteyiz. Atalarımızın, kültür yapımızın değer yargıları üzerimizden çıkmayan en güzel elbise olduğunu bir kez daha bu hödüklerin abuk subuk davranışları sonrası anlıyoruz.

Ne mutlu bizleri bu hissiyat ve değer yargıları ile yetiştiren anne ve babalarımıza, ne mutlu bize bu değerlerimizi her fırsatta hatırlatan öğretmen ve eğitim kadromuza, ne mutlu bize ki bu değerlerin hiçbir zaman terk edilmemesi gerektiğini unutturmayan büyüklerimize. VE ne mutlu bize ki Dünya’nın en medeni ülkesi Türkiye olduğunu gösteren fırsatlara.

Barbar kim artık biliyoruz, medeni kim ? Onu da karşılaştırmasını yapabiliyoruz. Çok şükür ki hiçbir kışkırtmaya mahal vermeden sağ duyu ile hareket eden ülke insanıyız. Ne Dinsizle ilgileniyoruz, ne Din’ine bağlı olanla. Sahip olduğumuz inancımızın sağduyusunu kendi dünyamızda ve ülkemizde en güzel şekilde sergiliyoruz. Dünya ülkeleri bunu da kıskanmakta. Kimsenin gazına gelip de hiçbir inancın kitabını yakmıyor, dini kitaplarına hakaret etmiyoruz. Bu konuda elbette ki en çok duyarlılık gösteren ülke Türkiye olmakta. Çünkü Peygamber Efendimizin eserleri ve manevi değeri yüksek kutsal eşyaları ülkemizde bulunmaktadır. Bunun sağduyusu ile Müslüman diğer ülkelerden daha çok, yakılan, hakaret edilen  kutsal kitabımıza sahip çıkıyor olmamız bundandır. Medeniyet Dediğin….. Barbar Dediğin….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.