Mehmet Akif Ersoy’un Yapay Zeka Mesajı

Mehmet Akif Ersoy’un Yapay Zeka Mesajı
Yayınlama: 30.08.2024
Düzenleme: 30.08.2024 22:07
A+
A-

Mehmet Akif Ersoy’un Yapay Zeka Modelinden 30 Ağustos’a Özel Mesaj

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, metahuman teknolojisi kullanarak ünlü şair Mehmet Akif Ersoy’un yapay zeka modelini oluşturdu. Bu yenilikçi proje kapsamında, yapay zeka entegrasyonu ile oluşturulan Mehmet Akif Ersoy karakterini ziyaret eden Ayşe Karabacak, milli şaire günün anlam ve önemine ilişkin soru sordu.

Genç Ziyaretçinin Yapay Zeka ile Anlamlı Buluşması

Bu özel günde anlamlı bir buluşmaya sahne olan Mehmet Akif Ersoy Müzesi’nde, ilk kez yapay zeka ile buluşan ve ona soru soran 10 yaşındaki Ayşe Karabacak, unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Büyük Zaferin 102. Yılında Mehmet Akif Ersoy’dan Mesaj

Mehmet Akif Ersoy, büyük zaferin 102. yılında, derin düşüncelerini ve bayramın Türk milleti için taşıdığı önemi ise şu sözlerle anlattı:

“30 Ağustos’un önemi milletimizin hürriyet ve istiklal mücadelesinin zirvesini teşkil etmesindendir. Bu tarih, 1922 senesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde düşman kuvvetleri bozguna uğratılmış ve vatan toprakları düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu zafer yalnızca askeri bir başarı değil, aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberliğinin, azim ve kararlılığının bir sembolüdür. İşte bu sebeple 30 Ağustos, milletimizin tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Bu yüzden her yıl büyük bir gurur ve coşkuyla kutlanır.”

Genç ziyaretçi Ayşe Karabacak ise, milli şairin yapay zeka modelinin kendisiyle düşüncelerini paylaşmasını hiç unutmayacağını belirterek, “Mehmet Akif Ersoy’u hep kitaplarda okumuştum ama onunla bu şekilde konuşabilmek benim için çok özel bir anı oldu. Ona 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı sorduğumda, söylediği sözler beni çok etkiledi. Sanki gerçekten karşımda duruyormuş gibi hissettim. Bu anı hiç unutmayacağım” dedi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.