Merkez Bankası başkanı ilk kez milletvekilleriyle bir araya geldi

Merkez Bankası başkanı ilk kez milletvekilleriyle bir araya geldi
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Meclis komisyonunda sunum yaptı

Fiyat istikrarı için tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edeceklerini söyleyen Erkan, “Parasal sıkılaştırmayı makro ihtiyati çerçevedeki sadeleştirme ile birlikte yürüterek, hem parasal aktarım mekanizmasının güçlenmesini, hem de attığımız adımların makro finansal istikrarı pekiştirmesini hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, 1211 sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu gereğince TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerini ve kamuyu bilgilendirmek amacıyla yapacağı sunum başladı. İlk kez milletvekilleriyle bir araya gelen Erkan, enflasyon konusunda net mesajlar verdi. Enflasyonun ana eğiliminin eylül ayı itibarıyla yavaşlamaya başladığını ve dezenflasyonu tesis etmekte kararlı olduklarını söyleyen Erkan, “Tüm araçlarımızı enflasyon tek haneye gerileyene kadar kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.