Merkez Bankası faizi yüzde 45’de tuttu

Merkez Bankası faizi yüzde 45’de tuttu
Yayınlama: 22.02.2024
A+
A-

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Faiz, başkan değişimi sonrasında piyasaların da beklediği üzere yüzde 45’te sabit tutuldu.


Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. TCMB, şubat ayında piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini yüzde 45’te sabit tuttu. Bu kararla Haziran 2023’te başlayan faiz artışı son bulmuş oldu. Yeni başkan Fatih Karahan başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası Merkez Bankası 8 toplantının ardından faiz artırım sürecini sonlandırdı.

“Kurul, politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sürdürüleceğini değerlendirmiştir. Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır .Kurul, makroihtiyati politikaları piyasa mekanizmasının işlevselliğini ve makro finansal istikrarı koruyacak nitelikte uygulamayı sürdürecektir. Bu çerçevede, kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması desteklenecektir. Parasal sıkılığı desteklemek amacıyla likidite gelişmeleri yakından takip edilerek, sterilizasyon araçları etkin şekilde kullanılacaktır.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.