Mesire Alanları, Bisikletli ‘Martı’ Polislere Emanet

Mesire Alanları, Bisikletli ‘Martı’ Polislere Emanet
Yayınlama: 11.08.2024
Düzenleme: 11.08.2024 19:28
A+
A-

Bisikletli Polis Ekipleri ‘Martılar’ park, bahçe ve mesire alanlarında, ziyaretçi yoğunluğu sebebiyle yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı görev yapıyor

2002 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında kurulan Bisikleti Polis Ekipleri ‘Martılar’, vatandaşların sıkça uğradı dinlenme alanlarında huzur ve güvenliğin sağlanması için yoğun mesai harcıyor. Ankara’da 2019 yılından beri faaliyette bulunan Matılar, başkentlilerin uğrak noktalarından Eymir Gölü, Mogan Gölü, Göksu Parkı ve Başkent Millet Bahçesi’nde görev yapıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği bünyesinde kurulan ve 20 personelden oluşan martı polisler, bahar ve yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu alanlarda meydana gelebilecek suçlara ilk müdahaleyi yapıyor. Ekipler, gün boyu yaptıkları devriye ve şüpheli şahıslara yaptıkları Genel Bilgi Toplama (GBT) gibi faaliyetleriyle de önleyici güvenlik hizmetlerinde bulunuyor.

Vatandaşların can ve mal güvenliği için pedal çeviren Martılar, her an göreve hazır halde bekliyor.

 

“Martı Polis Olmak İsteyen Kişilerin İçerisinde Doğa ve Spor Sevgisi Olmalı”

Eymir Gölü’nde görev yapan Martı Polislerden Fuat Refik Çay, “Martı polisler, teşkilatımız içerisinde gönüllülük esasına göre seçiliyor. Bunun yanı sıra martı polis olmak isteyen kişilerin içerisinde doğa ve spor sevgisi olması lazım. Çünkü bizim mesaimizin çoğu doğa içerisinde bisiklet sürmekle geçiyor” dedi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.