Mesut Kocagöz’e özgürlük

Mesut Kocagöz’e özgürlük
Yayınlama: 10.06.2024
A+
A-

Antalya’ da 12 Nisan 2024 günü yaşanan teleferik kazası sonrası tutuklanarak cezaevine konulan Mesut Kocagöz’ün,  yarın yapılacak ilk duruşması öncesinde CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem’den adalet çağrısı geldi.

Yaşanan kazadan dolayı herkes gibi kendisinin de üzgün olduğunu ve ihmali olanların elbette cezalandırılması gerektiğini söyleyen Erdem, o dönem aday olmak için görevinden istifa etmiş ve hiçbir sorumluluk makamında oturmayan Kepez’in seçilmiş belediye başkanı Mesut Kocagöz’ü 3 aydır cezaevinde tutmanın, hukukla hiçbir ilgisinin olmadığının altını çizdi.

Halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanını cezaevinde tutmanın demokrasiye ve halkın iradesine darbe vurmak olduğunu belirten Mustafa Erdem, sözlerine şöyle devam etti:  “Bilirkişi raporları hazırlandı, delil karartacak bir durum yok, kazada yakınını  kaybeden aile şikayetçi değil, zaten kazadan aylar önce Mesut Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etmiştir. Kendisi seçilmiş ve görevde olan belediye başkanı ve  kaçma durumu yok. Tüm bunlara rağmen bir belediye başkanını tutuklu yargılamanın hukukla, adaletle, demokrasiyle açıklanacak hiçbir tarafı yoktur.”

En son hafta sonu diğer milletvekilleriyle birlikte Mesut Kocagöz’ü tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret eden Mustafa Erdem, adalete inanan herkesten yarınki mahkemede  Kepez’in seçilmiş Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün özgür bırakılması için destek beklediklerini söyledi.

“Biz bu demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz” diyen Erdem, “Kepez’ e yarın tekrar bayram gelecek, tüm Kepez Mesut Başkan ile Mesut olacak” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.