Milletin Zaferi” Antalya’da Coşku İle Kutlandı

Milletin Zaferi” Antalya’da Coşku İle Kutlandı
Yayınlama: 16.07.2024
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde “Milletin Zaferi” coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Vali Şahin, “15 Temmuz ihaneti, Sevr anlaşmasını tekrar yürürlüğe koymanın projesiydi.“ dedi.

Antalya Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi. 

Törene Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, Antalya Milletvekilleri, Vali Yardımcıları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bayram Ali Çeltikçi, Kaymakamlar, Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 3.Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Albay Mehmet Kayhan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, kurum müdürleri, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Darbe Girişiminin Amacı İç Savaş Çıkarmaktı
Cumhuriyet Meydanında 3. Piyade Eğitim ve Tugay Komutanlığı’nın düzenlediği Bando Gösterisi ile başlayan program, Vali Hulusi Şahin’in 15 Temmuz Anı Defteri’ni imzalaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualardan sonra Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması yayınlandı.

Törende konuşan Vali Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminin küresel güçlerin faaliyeti olduğunu ifade ederek, “15 Temmuz darbe girişiminin hedefi iç savaş çıkarmaktı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türk Jandarmasının, Türk Polisinin anayasaya ve demokrasiye bağlı birlikleri direnecek ve uluslararası müdahale ile ülkemiz işgal edilecekti. Uluslararası güçler ceplerinde taşıdığı Sevr anlaşmasını tekrar uygulamaya koyacaktı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu, milletimizin ve milli kuvvetlerimizin gücü ile ülkemiz uçurumun kıyısından döndü.” dedi.

16 Temmuz Sabahı Milli Türkiye Var Oldu
Vali Şahin konuşmasının devamında, “Ne oldu da o gece kendi uçaklarımızla, kendi tanklarımızla, kendi silahlarımızla bu ihaneti yaşadık ve devletimiz uçurumun kenarına geldi. Bunu iyi sorgulamalı ve değerlendirmeliyiz. Bunun için aklımızı kullanacağız, soracağız, sorgulayacağız. Dinimizi doğru kaynaklardan öğreneceğiz. Bilimsel şüphecilikten asla vazgeçmeyeceğiz. İşte o zaman geleceğimiz parlak olur.” dedi

15 Temmuz darbe kalkışmasının milli bir Türkiye’nin kapılarını açtığını belirten Vali Şahin, “16 Temmuz sabahı milli ordusu, milli bir istihbarat teşkilatı, milli polisi, milli jandarması ile beraber güçlü bir Türkiye var oldu. Birkaç ay sonra Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Pençe Kilit harekâtları ile Türkiye hudutları tekrar toparlandı. 2016 yılından sonra terörle mücadelede büyük başarılar kazandık. Bu kadar büyük başarılara daha önce neden ulaşamıyorduk, bunu bugün daha iyi anlıyoruz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen gösteri, söyleşi ve dinletiler vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tüm yurtta aynı anda düzenlediği “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusunun” sonunda sancağı teslim alan Vali Şahin, koşuya katılan sporculara ödüllerini takdim etti. 

00.13’te selaların okunmasının ardından Yivli Minare Camii’nde kılınan Teheccüd Namazı ile program sona erdi

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.