Milletvekili adaylığını açıkladı

Milletvekili adaylığını açıkladı
Yayınlama: 16.03.2023
A+
A-


İyi Parti’nin kuruluşundan bu yana aktif görevlerde bulunan, Manavgat’ın Kurucu İlçe Eski Başkanı Hatice Avcı, Antalya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı ile Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Avcı, “Kendi menfaatlerimin için vekil değil, milletimin ve devletimin menfaatini gözeteceğime, partimi hiçbir zaman bırakmayacağıma söz veriyorum” diye konuştu.

İyi Parti Antalya İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantı ile Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Manavgat’ın Kurucu İlçe Eski Başkanı Hatice Avcı, konuşmasına “Gönlümüzü, yüreğimizi acıtan ağır bir deprem yaşadık. Çok büyük kayıplar verdik, maddi manevi yaralar aldık. Bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” diyerek başladı. Toplantıya Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, Gündoğmşu İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, İbradı İlçe Başkanı Salih Yamansoy, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Manavgat ilçe divan kurulunun yanı sıra çok sayıda partili katıldı.


BİR ANNE OLARAK KARŞINIZDAYIM
İYİ Partimizin ilk kuruluşundan bu yana bir neferi olduğunu belirten Avcı, siyasete neden girdiğini şu şekilde anlattı: “Başta Bir anne olarak çocuklarımın geleceğinden kuşku duyduğum için, gençlerimizin umutlarının kaybolduğunu üzülerek gördüğüm için, Ülkemde eğitim sisteminin kötüye gittiği için, Ülkemizde adalet sisteminin düzgün çalışmadığı için, Ülkemizde tarım ve hayvancılığın bitme noktasına getirildiği için, Ekonomik anlamda Annelerimizin mutfağına yangın düştüğü için, Babaların ailesine zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılayamayarak boyunlarını büktüğü için, Atatürk ilke ve inkılaplarından uzaklaşıldığı için, Atalarımızın savaşarak aldığı toprakları, Kanun maddeleri değiştirilerek yabancılara satıldığı için, Çocuk istismarının engellenmesine ilişkin politika üretilemediği için, Daha birçok sebeple; Yarınımızın ve yarınlarımızın endişesi ile söyleyin bana Bir Anne olarak ne yapmam gerekirdi”
GENEL BAŞKANIMIZ UMUT OLDU
Avcı, konuşmasına şöyle devam etti: Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hepimizin umudu oldu. İYİ Partimizi kurduğu andan itibaren işte tek umudumuz olan İYİ Partimizde, Ülkemizin kötü gidişatını görmüş bir Türk kadını olarak, ‘İYİ’ şeyler için harekete geçmeyi vatani bir borç bildim. Partimin kuruluşundan itibaren içinde yönetici, kurucu ilçe başkanı, seçilmiş ilçe başkanı ve en değerlisi partimin bir üyesi olarak yer aldım.
Bu süreçlerle bizlere yeri geldik illet denildi, yeri geldi zillet olduk, her türlü hakarete maruz kaldık.
Bizler tehdide ve baskıya göğüs germiş, yılmamış cesur yürekli insanlarız.
Bizler Türk kadınının kahramanlık simgesi Nene Hatunların, Kara Fatmaların torunlarıyız. Şimdi ‘İYİ’ bir gelecek için, çocuklarımız için, Türkiye’miz için mücadele etme sırası bizlerde.
Başta Sayın Genel Başkanım Meral Akşener olmak üzere, partimizin her bir üyesinden memleket için mücadele etmeyi ve yılmak nedir bilmeden gece gündüz çalışmayı öğrendim.
Sayın Genel Başkanımız, ülkemizi karış karış gezerek halkımıza kulak vermiş, umutlarımızı yeşertmiştir. İYİ Parti olarak milletimize rahat bir nefes aldıracak ekonomi, eğitim, sağlık, savunma, tarım, sosyal ve kültürel politikalarımızla milletimizi güneşin aydınlığına ulaştırmak için çalışacağız.
İYİ Partimiz kurulduğu günden beri iktidarın en büyük alternatifi oldu. Genel Başkanı kadın olan bir partinin neferi olarak, “Kadın Yükselecek Türkiye Güçlenecek” diyen bir Genel Başkanın biz kadınlara önder olduğu bu yoldan yürüyerek 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde partimden aday adayıyım.
YAŞASIN HÜRRİYET, KAHROLSUN İSTİBDAT
Hukukun üstünlüğünü güvence altına almaya adayım.
Kadın hakları için mücadele etmeye, kadın cinayetlerini durdurmaya adayım.
Mülteci sorununa çare olmaya adayım.
İfade özgürlüğü için mücadele etmeye adayım.
Derse aç giren çocuklarımıza aş olmaya adayım.
Umutsuzluk içinde ülkesini terk eden gençlerimize umut olamaya adayım.
Emeklilerimizin refah içinde yaşaması için adayım.
Ben de “yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat” demek için adayım.
Ben, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizle derdi olanlarla mücadele etmeye adayım.
Devlet Malına, yetim hakkına emanetçi olup, Ömer yolunda, emin ve güvenilir siyasetçi olmaya söz veriyorum.
Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğime söz veriyorum.
Cumhuriyetimizin temel değerlerini korumaya ve kollamaya söz veriyorum. Milletim için milletimizin kutsalı onuru, özgürlüğü gerekirse cefa çekmeye söz veriyorum.
Kendi menfaatlerimin için vekil değil, milletimin ve devletimin menfaatini gözeteceğime, partimi hiçbir zaman bırakmayacağıma söz veriyorum.
Antalya’da da Türkiye’de de bu sefer iyiler kazanacak. El ele, kol kola hep birlikte kazanacağız!
Sizlerden sadece kadın olduğum, deneyimli bir siyasetçi olduğum için değil, niteliklerime ve temsil kabiliyetime güvendiğim için destek istiyorum.
Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
HATİCE AVCI KİMDİR?
08.12.1972 Manavgat Oymapınar Köyü’nde dünyaya gelen Hatice Avcı, çiftçilik ve ticaretle uğraşan 4 çocuklu bir ailenin ilk üyesidir. İlkokulu Oymapınar Köyü’nde, ortaokulu Manavgat Çağlayan Ortaokulu’nda, Liseyi Manavgat Lisesi’nde tamamlayan Avcı, Gazi Üniversitesi Kırşehir Meslek Yüksekokulu Muhasebe bölümünü 1990 yılında, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü ise 2010 yılında tamamladı.
1990 yılından itibaren Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yapmakta olan Avcı, Kamu Gözetim Kurumu’na bağlı bir özel şirkette bağımsız denetçi olarak çalışmakta. Mahkemelerde bilirkişi olarak görev almakta olan Avcı, 2014-2018 yılları arasında iki dönem Manavgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda sayman, sekreterlik ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.
2018-2021 yılları arasında İyi Parti Manavgat İlçe Başkanlığı’nda ilk kurucu yönetim ve divanla görevlerinde bulunan Avcı, Kurucu İlçe Başkanı ve seçilmiş İlçe Başkanı olarak faaliyetlerde bulundu. İki çocuk annesi olan Hatice Avcı, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.