Milletvekili Kaya ‘Expo Ne Olacak ?’

Milletvekili Kaya  ‘Expo Ne Olacak ?’
Yayınlama: 26.08.2024
Düzenleme: 26.08.2024 14:32
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Aykut Kaya, 2016’da tamamlanan ve milyarlarca liraya mal olduktan sonra atıl duruma düşen EXPO Fuar Alanı’nı ziyaret ederek basın açıklaması gerçekleştirdi.

MİLLETİMİZİN KAYNAKLARI HEBA OLDU

121hektarlık alana yayılan EXPO Fuar Alanı’nın büyük umutlarla yapıldığını ancak atıl duruma düşürülmesi nedeniyle milletin kaynaklarının heba olduğunu vurgulayan Milletvekili Aykut Kaya, “Oysa Antalyamız, turizmde ve tarımda lider illerden biri olduğu gibi, teknoloji alanında da büyük bir gelişim potansiyeline sahiptir. EXPO alanı, Antalya’nın bu üç önemli sektördeki potansiyelini en üst düzeye çıkaracak şekilde kullanılmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

EXPO İÇİN ARTIK HAREKETE GEÇİLMELİ

Yatırımın başlangıçta yanlış planlanmış olması ve yanlışların sürdürülmesinin, yatırım öncesi doğru bir etki analizi yapılmamasının sonucu olduğunu belirten Kaya, “bu hatayı düzeltmek için geç kalmış değiliz” ifadelerini kullandı.

EXPO NE OLACAK?

Söz konusu alanın Antalya’nın ve ülkemizin kalkınmasına katlı sağlayacak projelerle değerlendirilmelidir diyen Milletvekili Kaya, “bu alan kültürel, turistik, ticari ve teknolojik etkinliklerin merkezi haline getirilerek Antalyamızın büyümesine ve Türkiyemizin vizyonuna hizmet edebilir” dedi.

TÜM PAYDAŞLAR EL ELE VEREREK EXPO’YU KULLANIMA KAZANDIRMALI

EXPO’nun canlandırılmasının tek bir kurumun değil, tüm paydaşların birlikte çalışmasıyla mümkün olacağını belirten Kaya, “Belediyeler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve hükümet el ele vererek bu alanı yeniden canlandırmalı ve kullanıma kazandırmalıdır. Bu durum sadece Antalyamızın değil Türkiyemizin de turizm, tarım ve teknoloji alanındaki vizyonu için büyük bir kazanç olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.