Millî Savunma Bakanı Güler, Macaristan’da

Millî Savunma Bakanı Güler, Macaristan’da
Yayınlama: 09.11.2023
Düzenleme: 09.11.2023 23:13
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Macaristan ziyareti kapsamında Macaristan Savunma Bakanı Kristof Szalay-Bobrovniczky ile bir araya geldi

Macaristan Savunma Bakanlığına gelişinde askerî törenle karşılanan Bakan Yaşar Güler, tören kıtasını selamlamasının ardından mevkidaşı ile baş başa görüşmeye geçti. Her iki Bakan, baş başa görüşme sonrası heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. Görüşmeler sonrasında her iki Bakan, kısa açıklamalarda bulundu. Bakan Yaşar Güler, görüşmelere ilişkin şunları söyledi:

İLİŞKİLERİMİZİN DAHA DA GÜÇLENMESİ İÇİN SAMİMİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK

“Macaristan’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor, kardeş Macar halkına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ve sevgilerini iletiyorum.

Mevkidaşım, Macaristan Savunma Bakanı Sayın Kristof Szalay-Bobrovniczky’nin bana ve heyetime göstermiş olduğu mükemmel ev sahipliği için de teşekkürlerimi sunuyorum. İlişkilerimizin daha da güçlenmesi için gayet samimi ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Dostumuz, müttefikimiz ve kardeşimiz Macaristan ile ikili iş birliğine, dayanışma ruhuna özel önem veriyoruz. Görüşmemiz esnasında, ikili iş birliği ve bölgesel güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunduk, Avrupa Atlantik Güvenliği ve ülkelerimizin NATO’ya katkılarını ele alma fırsatını bulduk. Savunma sanayisi dâhil ikili iş birliğimizi güçlendirmek için karşılıklı olarak kararlılığımızı dile getirdik.

Kardeş Macaristan’daki özellikle Macar Silahlı Kuvvetlerindeki gelişmeleri görmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Mevkidaşım Sayın Bakanın gösterdiği ev sahipliği için bir kez daha içtenlikle teşekkür ediyor ve bu vesileyle kendisini en yakın zamanda Türkiye’ye davet ediyorum.”

MACARİSTAN SAVUNMA BAKANI KRISTOF SZALAY-BOBROVNICZKY

Macaristan Savunma Bakanı Kristof Szalay-Bobrovniczky de konuşmasında şunları kaydetti: “Macaristan için Türkiye özellikle stratejik bir partnerdir. Askerî ilişkilerimiz zaten mükemmeldir. Bugün Sayın Bakan ile biz bu ilişkileri daha iyi yere getirmek için çalıştık. Sayın Bakan’a ziyaretleri için teşekkür ediyorum ve davetinizi severek yerine getirmeyi arzu ediyorum.”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.