MIT Technology, TOGG’u inceledi: Büyümenin sembolü

MIT Technology yayınladığı analizde Togg’u ‘ülkenin gelecekteki ekonomik büyümesinin bir sembolü’ olarak niteledi. Zeyi Yang imzalı yazıda Togg’un sahip olduğu teknolojik özellikler de tek tek sıralandı.

MIT Technology, TOGG’u inceledi: Büyümenin sembolü
Yayınlama: 07.04.2023
A+
A-

TÜRKİYE’nin otomobili Togg’un uluslararası alandaki yankıları devam ediyor. İlk teslimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ardından da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e yapılan Togg’u mercek altına alan dünyanın en önemli teknoloji mecralarından MIT Technology Review dikkat çeken bir analiz yayınladı. Zeyi Yang imzalı yazıda, Togg için ‘büyümenin sembolü’ benzetmesi yapıldı. 2023’ün Türkiye için son derece önemli bir yıl olduğunun altını çizen Yang yazısında “2023 aslında Türkiye için büyük bir yıl, ancak sadece Cumhuriyet’in 100. yıldönümü olduğu ve yaklaşan bir seçim olduğu için değil. İşin teknoloji tarafında, ülkenin gelecekteki ekonomik büyümesinin bir sembolü olan ilk yerli elektrikli aracı satışa çıktı” ifadesini kullandı.

SIFIRDAN BAŞLAMAK ZOR

Elektrikli araçların geleneksel otomotiv endüstrisine meydan okuduğunun belirtildiği yazıda bu alanda yapılan yatırımların hızlı büyüyen bir pazara girme şansı sunduğunun altı çizildi. TOGG için “Şimdiden oldukça popüler görünüyor” diyen Yang, Togg için 180 bin kişiden fazla rekor sayıda başvuru olduğunu yazdı. Yang, “Çin’in izlediği yol ile Türkiye’nin şu anda izlediği yol arasında pek çok benzerlik var. Bu işe sıfırdan başlamak zordur. Bir elektrikli aracın en önemli parçası olan pilleri yapmak daha da zordur. Bu nedenle Türkiye tek başına ilerlemiyor ve bunun yerine Çin’in en büyük pil şirketlerinden biri olan Farasis ile ortaklık kuruyor” diye yazdı.

ARAÇTA YOK YOK

Yang yazısında aracın anahtarsız giriş, kablosuz telefon şarjı, iki radara sahip kör nokta asistanı, trafik işaretlerini algılayan adaptif hız sabitleyici gibi 30′ yakın özellik saydı.

18 DENEYİM MERKEZİ AÇILACAK

Togg 2023 boyunca deneyim merkezlerinin sayısını, 8’i mobil deneyim merkezi olmak üzere 18’e çıkaracak. Bu kapsamda Avrupa’ya da açılım planı yapılıyor.

TEKNOLOJİSİNE ÖVGÜ

Zeyi Yang, yazısında Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un sahip olduğu teknoloji ve uygulamaları da tek tek sıralayarak övgüyle bahsetti. İşte Zeyi Yang’ın dikkat çektiği bazı özellikler:

* Tru.ID altyapısı ile kesintisiz bir mobilite deneyimi sunuluyor.

* Trumore ile entegre çalışan bu akıllı yaşam platformu T10X üzerinden, ev ve işyerindeki cihazları yönetebiliyor.

* Tru.Store sayesinde uygulamalar akıllı cihaza yüklenebiliyor.

* Sesli komutla çalışan yapay zeka tabanlı asistan hizmeti bulunuyor.

* Gerçek zamanlı navigasyon mevcut.

* AVAX alt yapısıyla şarj ödemeleri, rezervasyonlar yapılabiliyor.

* Kokpiti; 12.3 inç dijital gösterge paneli, sürücüyü ve ön yolcuyu sarmalayan benzersiz 29 inç bilgi-eğlence ekranı ve tüm fonksiyonların kontrolüne yardımcı olan 8 inçlik kumanda ekranından oluşuyor.

* Yeni nesil Meridian Premium Ses Sistemi sayesinde T10X konser salonuna dönüşüyor.

* T10X, ev tipi, duvara monte AC şarj ve süper hızlı DC şarj istasyonları olmak üzere 3 farklı tipte şarj edilebiliyor.

KAYNAK: AKŞAM

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.